Tüm İslam aleminin merakla beklediği Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Bu yıl 28 Haziran Çarşamba gününe denk gelen Kurban Bayramı için birçok kişinin gündeminde, kurbanın yerine getirilmesi için satın alınacak büyükbaş ve küçükbaş hayvan kurbanlarının fiyatları bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yurt içi ve yurt dışı kurban fiyatları açıklandı. Bunun üzerine zincir marketler kurbanlık satışına başladı. Migros, kurban satmak ve bağışlamak isteyenlerin değerli tercihlerinden biri oldu. Çok sayıda vatandaş Migros kurban satışı, kesim süreci, teslimat, fiyat ve taksit seçeneklerini araştırmaya başladı. Peki bu sene Migros kurban fiyatları ne kadar? Migros kurban bağışı ne kadar, nasıl yapılır?
İşte Migros marketlerdeki kurban fiyatları ve bağış detayları…
Migros Kurban Fiyatları ve Taksit Seçenekleri Nelerdir?
Migros, 5M Migros, Macrocenter ve Migros Jet mağazalarında bireysel kredi kartı ile yapılan alışverişlerde karta özel taksit seçenekleri bulunmaktadır. Bu kapsamda 2 taksitten 12 taksite kadar birçok alternatif geçerli.
Taksit sayısı, Migros Ticaret A.Ş.’nin taksitlendirme kampanyaları ve anlaşmalarına göre değişmektedir. farklı bankalar ile
Migros Kurbanlık Fiyatları: Büyükbaş, Küçükbaş ve Bağışlı Kurbanlık Fiyatları
Migros’ta İslami usullere uygun güvenilir kurban sloganıyla hazırlanan kampanya kapsamında Migros kurban fiyatları:
Koç Karaman – Yaklaşık 12-16 Kg: 5.999 TL
Koç Karaman – Yaklaşık 12-16 Kg (Bağış Kurbanı): 4.990 TL
Sığır 1/7 Payı Yakl. 23-27 Kg – Kemiksiz Pay: 11.990 TL
Büyükbaş 1/7 Payı Yaklaşık 23-27 Kg – Kemiksiz Payı (Bağış Kurbanı): 10.990 TL
Koç Kıvırcık Yaklaşık. 16-20 Kg: 6.990 TL
Koç Kıvırcık Yaklaşık 16-20 Kg (Bağış Kurbanı): 5.990 TL
Migros Kurban Nereden Alınır?
Dilerseniz şehrinizdeki en yakın Migros mağazasını ziyaret edebilir veya sanal market uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu sayede kurban alımı, vekalet, kesim, teslim, bağış ve bilgilendirme hizmetleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Migros kurban işlemleri hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.
MİGROS FEDA BEDELİ VE EK HİZMETLER
Migros Kurbanlık Satışı Hangi İllerde Yapılmaktadır?
Kurbanlık alımlarını Migros Ticaret A.Ş mağazalarından yapmak isteyenler için online işlemlerde tüm iller ‘Mağazadan Teslim’ seçeneği mevcuttur. Sistem üzerinden il seçimi yaptıktan sonra Migros mağazasından mağduriyetinizi alacağınız ilde yaşadığınız ilçeyi seçebilirsiniz.
Mağdur alım süreçleri kapsamında Migros Sanal Market hizmeti ile küçükbaş ve büyükbaş hayvan seçiminde aşağıdaki illerde ‘Adrese Teslim’ seçeneği mevcuttur:
İstanbul
ankara
izmir
Adana
antalya
bursa
Eskişehir
Gaziantep
Isparta
Kayseri
Kocaeli
konya
Manisa
Mersin
Samsun
Trabzon
Ayrıca Migros zincir market sanal uygulaması üzerinden Kızılay veya Ziçev Vakfı’na bağışta bulunabilirsiniz.
Mağdur Vekaleti Nasıl Verilir?
Mağdura vekaletname sözlü ve yazılı olarak verilebilir. Vekaletname telefon, internet, faks ve benzeri iletişim araçlarıyla da verilebilir.
Fedakarlığın gücü için yürekten niyet etmek gerekir. Bunun üzerine kendisine kurban kesmesi için vekalet verilen şahıs: ‘Allah rızası için bayram kurbanımı kesmekte seni vekil tayin ettim.’ denemeli. Vekâletname alan kişi ‘kabul ediyorum’ demelidir.
Kurban kesmek ve kesmek için başkasına vekâlet verirken: ‘Bayram kurbanımı almak, söktürmek, kesmek ve kestirmek için sana vekalet ettim.’ denir. Bunun yerine, basitçe ‘Fedakar işimi hak etmeniz için sizi başsavcı olarak atadım.’ Olarak da adlandırılır. Vekâletname alan kişi de ‘kabul ediyorum’ diyerek beyanını belirtmelidir.
Vekaletname ile Kurban Kurban Edilir mi? Mağdur Vekaleti Kimlere Verilir?
Kurban ibadetinde kişi kurbanını bizzat kesebileceği gibi vekaleten başkasına da kesebilir. Kurban, hac ve zekat gibi mallarla yapılan ibâdetlerde vekâlet etmek caizdir.
Mağdur vekaletnamesi bir kişi veya kuruma verilebilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, vekâletnamenin genel olarak kişi veya kurumlara verildiği; Vekaletnamenin eksiksiz ve eksiksiz yerine getirilmesi için vekâletname alan kişi veya kurumlardır.
Kurbanlık vekâletnamesi, hayvan kurban etme beceri ve yetkisine sahip olanlara verilmelidir.
Kurban İbadeti Kimlere Farzdır? Kimler Kurban Kesmekle Zorunlu?
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Kurban ibadeti mali bir ibadettir. Kurban kesmekle yükümlü olan kişiler; Akli sağlam, olgun, dinde kuvvetli sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olmalıdır.
Kurban kesecek kişinin temel ihtiyaçları ve borçları dışında 80.19 gram altının veya bu altın değerinde para veya eşyasının olması gerekir. Bilakis, kurban farzı için gerekli olan zenginlik ölçütünün bir yıl süreyle es geçilmesi bir kural değildir.
haberharran.com.tr