Yaşam

900 Bin Dolarlık Bileti Bedava Kazandılar: Tarihte İlk Kez Anne-Kız Birlikte Uzaya Gidecek!

Astronomi çalışmaları ve gelişen teknoloji ile birlikte insanların tıpkı bir turist gibi seyahat edebildiği uzay seferlerine tanık olmaya başladık. Ancak Virgin Atlantic tarafından düzenlenecek bir keşif gezisi, çok yakında tarihte önemli bir yere sahip olacak. Aberdeen Üniversitesi öğrencileri Anastatia Mayers ve annesi Keisha Schahaff, yeni uzay uçuşuna ücretsiz katılma fırsatı sunan çekilişi kazanarak uzaya giden ilk anne-kız ikilisi olacak. Detaylar burada…

Her geçen gün daha fazla karşımıza çıkan uzay seferlerine bir yenisi daha eklenmek üzere. Yakında Virgin Atlantic tarafından düzenlenecek ikinci ticari uçuş da uzay tarihi adına değerli bir ilke imza atacak.

Anastatia Mayers ve annesi Keisha Schahaff, uzaya giden ilk anne-kız ikilisi olacak.

Çekilişin talihlileri, sadece anne ve kız olarak değil, uzaya çıkan ilk Karayip vatandaşları olarak da tarihe konuk olacak.

Üstelik İskoçya’daki Aberdeen Üniversitesi’nde okuyan Anastatia, uzaya çıkan en genç iki insandan biri olacak.

Tek biletin 450 bin dolara satışa sunulduğu uzay seferine tamamen ücretsiz olarak katılmaya hak kazanan ikili, 3 kişilik mürettebat ve bir turistle birlikte seyahat edecek.

CJ Sturckow, Kelly Latimer, Beth Moses’ın görev yapacağı uçuşta, Anastatia ve Keisha ile birlikte 80 yaşındaki eski olimpiyat sporcusu Jon Goodwin uzay turisti olarak yerini alacak.

Virgin Atlantic’in Galactic 02 görevi, 10 Ağustos 2023 Perşembe günü VSS Unity uzay aracı ile gerçekleştirilecek. Uzay aracı, fırlatılmasının ardından yaklaşık 85 kilometre yüksekliğe çıkarak resmen uzaya girecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu