Haber

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde skandal: CHP’ye oy vermeyen kovulacak

ABB’nin iştiraki olan Ankara Halk Ekmek Fabrikası’nda çalışan 30 işçinin Kurban Bayramı öncesi işten çıkarıldığı ortaya çıktı. Her gün bir kişiyi daha görevden alan Yavaş yönetimi, geçtiğimiz günlerde Celal Ataman isimli bir kadroyu görevden aldı. Göreve geldiği ilk andan itibaren mobbing, baskı, sürgün ve haksız tutanaklarla CHP’li olmayan çalışanları görevden alan Mansur Yavaş’a özellikle tepki gösteren AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, geçtiğimiz günlerde tazminatsız, prim iptali vb. Halk Ekmek Fabrikası. Skandallar doğurdu.

PANDEMİDE ÇALIŞANIN İkramiyesi ve Doğalgaz Yardımı Ödenmemiş, ÜCRETSİZ VERİLMİŞTİR.

Özcan, “31 Mart yerel seçimleri öncesinde Halk Ekmek Fabrikası’nda hiçbir işçi mobing, baskı, sürgün veya işten çıkarma ile karşılaşmadı. 24 saat çalışan işçilere mesaileri fiilen ödenmiyor. Halkın bayram ikramiyeleri ödenmiyor. , çalışanlarına Genel Müdür Hüseyin Velioğlu tarafından ödenmeyen 3 ekmek primi ve 1 doğalgaz yardımı var.Pandemi döneminde kendi partisine destek vermeyenleri ücretsiz izne gönderdiler.Bunlar SGK’dan Müfettiş tarafından belirlendi gönderildi ve cezası yazıldı.” ifadeleri kullandı.

ZARARLILAR VE KEMİRCİLER FABRİKANIN HER YERİNDE DOLAŞIR

Halkın ekmeğe ulaşmakta zorlandığı bir dönemden bahseden Özcan, “Yavaş ve ekibinin işi algı oluşturmak. Çok güzel bir algı operasyonu yürütüyorlar. 3 kez büfelere ekmek sevkiyatı yapılıyordu ama şimdilerde Bu nedenle insanlar uzun kuyruklar oluşturmaya başlayınca Yavaş ve “Halkın ekmeğine rağbet arttı” diyerek fabrikanın her yerinde fare ve haşere olduğunu öğrendik.

“MANSUR YAVAŞ SÖYLEDİĞİNİN TAM TERSİNİ YAPTI”

Özcan şöyle devam etti; “Mansur Yavaş, 31 Mart yerel seçimleri öncesi Dereboyu Caddesi’nde miting düzenleyerek ‘Eve ekmek götüreni neden kovayım? Ekmekle oynayan şerefsizdir, alçaktır, bu çok açıktır. Ateş edecekler belli. Hakkımda Kürtçe sloganlar atan adam duvarlara atılacak.”Ayağa kalkıp sağda ve solda seçim bürosu açanlar, sandıklara atananlar atılacak. “Yavaş bu söylemlerin tersini yaptı. Belediyede çalışan ve görev süresi dolmadan giren tüm personeli dosyaladılar. AK Parti’ye oy veren herkesi işten atıyorlar. Halkın ekmeğinden kan kestiler. Halk Ekmek’te çalışan 30 personel” İşten çıkarıldılar.İşsizlik maaşı almıyorlar.Daha da uzayan listeler var.İşe aldıkları adamlardan bir hayır görmediler.Üretim tesisinde 36 personel tek vardiya çalışırken, bu kişilerden 10 kişiye izin verildi. seçim döneminde ve seçimler için çalışmalarına izin verildi.Simit ve börek bölümünde çalışan erkekler de seçim günü sabaha kadar ihtiyaçları karşılamak üzere gönderildi.”

ÖNCE CEHENNEM ÖVGÜLER YAPTIN, SONRA SAHTE DAKİKALARLA ATIŞ YAPTIN

Osman Gökçek ile fotoğraf çektirdiği için kovulan Reyhan Yavuz hakkında konuşan Özcan, “Bir insanın bir başkasına ancak bu kadar kin ve nefret beslenebilir. insan insana bunu yapmaz.Seçimden önce yaptığın reis.” “Sahte ve asılsız tutanak tutarak iltifat yağdırdığınız kişiyi kovdunuz. Bu zulmün izahı yok.” söz konusu.

KAYNAK: HABER7

sarkisla-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu