Ekonomi

Bakan Kirişci, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Movsumov ile görüştü

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Azerbaycan’dan gönderilen yardım ve arama kurtarma çalışmalarına katılan personele teşekkür ederek, “Bugün Azerbaycan’ın tüm imkanlarıyla yanımızda olması bağlarımızın en üst seviyede olduğunun kanıtıdır. her alanda seviye.” ifadesini kullandı.

Kirişci, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Ekonomik İşler ve Yenilikçi Kalkınma Politikası Başkanı Shahmar Movsumov, Azerbaycan Tarım Bakanı Inam Kerimov ve beraberindeki heyet ile bakanlıkta bir araya geldi.

Kirişci, depremden sonra her zaman olduğu gibi Türkiye’yi ilk arayan ve en çok destek gönderen ülkenin her zaman olduğu gibi Azerbaycan olduğunu belirterek, “Ortak geçmişimizin bize bıraktığı en değerli miras Türkiye ve Azerbaycan’ın kardeşliğidir. İki ülke olarak. Anlamlı bir tarihe sahip olan Türkiye ve Azerbaycan, “Şehrin ortasındaki eşsiz bağlar, dünyanın örnek alabileceği türden. Türkiye ile Azerbaycan arasında ekonomiden eğitime, iktidardan topluma ve kültüre kadar her alanda çok güçlü ve köklü bağlar bulunmaktadır.” değerlendirmesini yaptı.

“Türkiye, Azerbaycan’ın yardımını asla unutmayacak”

Kirişci, kardeş Azerbaycan’dan gönderilen yardıma ve arama kurtarma çalışmalarına katılan işçiye teşekkür ederek, bu dayanışmanın Türkiye için bir güç ve teselli kaynağı olduğunu vurguladı.

Yaşanan facianın, Türkiye ve Azerbaycan için “tek millet, iki devlet” olmanın ne demek olduğunu bir kez daha gösterdiğine işaret eden Kirişci, şunları kaydetti:

“Siz bizim üzüntümüzü, kederinizi bildiniz, biz de sevincinizi sevincimiz olarak gördük. Türkiye yengesini (yardımını) asla unutmayacak. -Azerbaycan bağlantıları ‘stratejik ortaklık’ düzeyine ulaştı. Türkiye ve Azerbaycan tam bağımsız ve egemen, hızla gelişen, büyüyen ve her geçen gün zenginleşen iki kardeş ülkedir.”

“Azerbaycan, Türkiye’nin yaralarını sarması için elinden gelen desteği verecektir”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Movsumov, facianın geçmiş olsun dileklerini ileterek, Türkiye’nin yaralarını sarması için ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtti.

İki ülke arasında tarım ve ormancılık alanında işbirliğini güçlendirmenin önemine de değinilen görüşmede, arazi ve su yönetimi konusunda deneyim paylaşımı konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu