Haber

Blinken’ı eleştirdiler: Utanç verici bir başarısızlık

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in ziyaretleri sıkıntı yarattı. ABD gazetesi The Nation, Blinken’in diplomatik gezisinin “utanç verici bir başarısızlık” olduğunu yazdı.

“Biden’ın Orta Doğu Politikası Hafta Sonu Çöktü” başlıklı yazıda durumun Blinken için olabilecek en kötü şey olduğu belirtildi. Haberde Biden’ın İsrail’e Gazze’yi yerle bir etmesi için yeşil ışık yaktığı hatırlatılırken, görülen tek şeyin Biden’ın Orta Doğu stratejisinin sonu anlamına gelen bir ret olduğu yazıldı.

Blinken’in cebinde 14 milyon dolarlık askeri paketle gittiği İsrail’de “insani bir duraklama” istediği belirtildi. ABD’nin çelişkili adımlar attığı belirtilen haberde Netanyahu’nun ateşkesi reddettiği hatırlatıldı.

ERDOĞAN’DAN REDDEDİLDİ

Saldırıların durmasının ardından Netanyahu’nun ciddi bir siyasi krizle karşı karşıya kaldığı, ABD’den istediği desteği de alamadığı iddia edildi. Ziyaretlerinin diğer duraklarında Blinken’in durumunun daha iyi olmadığı hatırlatıldı. Ankara’ya geldiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından reddedildiği yazıyordu.

 

 

 

KAYNAK: SABAH

amasra-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu