Haber

CHP: İçişleri ve Kültür Bakanlığı Zafer Partisi’ne verilmeyecek

Zafer Partisi, 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin bugün bir açıklama yaparak, Millet İttifakı’nın adayı ve CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek kararı aldı. Görüşmelerde bakanlar arası görüşmelerin yapıldığı ileri sürüldü.

Artı Gerçek’ten Seda Taşkın’ın haberine göre, Zafer Partisi çevresinde, müzakerelerde İçişleri Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı’nın kendilerine verileceği iddiaları ortaya atılırken, kulislerde iki bakanlığa ek olarak Milli Savunma Bakanlığı’nın da istendiği söylendi. “Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı”nın da TİKA’ya verildiği iddia edildi.

Kılıçdaroğlu ve Özdağ’ın bugün yaptığı görüşmenin ardından yapılan ortak açıklama ve protokolde bu iddialara yer verilmedi.

CHP Basın Danışmanı Ömer Topsakal da tartışma ve haberler hakkında “Kesinlikle yalan haber. Böyle bir bilgi yok” dedi.

‘ÖZDAĞ’A HİÇBİR GÖREV VERİLMEMİŞTİR’

Gazeteci Canan Kaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Az önce Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun basın danışmanı Ömer Topsakal ile görüştüm. Sözcü yazar Hürmet Öztürk’ün, “Özdağ’a İçişleri ve Kültür Bakanlığı ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı verildi. TİKA’yı kesinleştirdi. Açıkça yalanladı. Özdağ’a şu an için herhangi bir görev verilmediğini belirtti” dedi.

sulakyurthaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu