Haber

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Gelirimizi 5 kat artırdık

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulübün gelirlerinin arttığını belirterek, “Sportif AŞ, 1 Haziran 2023 ve 30 Kasım 2023 itibarıyla 6 aylık dönemde 3 milyar 87 milyon TL hasılat elde etti. 2022’de ise 592 milyon TL olacak.” 6 aylık süreçte milyon TL. O günden bugüne geldiğimizde “Galatasaray’ın gelirini 5 kat artırdık. Bu rakamın çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Galatasaray Meclis Komitesi’nin Ocak ayı olağan toplantısı Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park Özhan Canaydın Konferans Salonu’nda yapıldı. Saygı duruşuyla başlayan toplantının ardından Aralık ayı toplantı tutanakları sunuldu ve kabul edildi. Divan Başkanlığı’na sunulan belgeyi okuduktan sonra Galatasaray Başkanı Dursun Özbek bir açıklama yaptı.

“Çok yakında müjdeli haberi vereceğiz”

Bankalar Birliği’nin konsorsiyumuna rağmen tüm spor branşlarında yarışmaya devam ettiklerini belirten Özbek, “Sözleşme çerçevesinde göreve geldiğimiz 22 Haziran itibarıyla şu yükümlülüğümüz var; faiz ve anapara ödemeleri. 2019 yılından bu yana yapılanma yapılmayarak ertelenmiştir.2022 yılı itibarıyla ertelenen faiz ve anapara ödemeleri için Bankalar Birliği, Galatasaray’ın ürettiği tüm fonları tek bir yerde toplayıp, yarısını faiz ve anapara olarak silip süpürmekte, diğer yarısını da Galatasaray’ın yönetmesi için serbest bırakıyor. Bugünkü yönetimin ve Mayıs 2024’ten sonra gelecek olan yönetimin de şu yükümlülüğü var: Galatasaray’ın, hesaplamalar yaparak, Galatasaray’ı olması gerektiği gibi yönetebilmesi için gereken paranın iki katına çıkarılması gerekiyor. hem borcu kapatabilir hem de Galatasaray’ı yönetebilir.Bunun çok değerli bir bilgi olduğunu düşünüyorum ve söylüyorum.Galatasaray’ı yönetmeye gelecek arkadaşların da dikkat etmesi gereken bir konu. Borç yükünden kurtulma ve Bankacılık Birliğinden çıkma çalışmalarımızda önemli ilerleme kaydettik. Kulübümüz açısından hayati önem taşıyan bu konuyla ilgili yakında müjdeli haberi vereceğiz. Böylece kulübümüzü yıllık yaklaşık 950 milyon TL’lik faiz yükünden kurtaracağız. 18-19 aydır bu görevdeyiz. “İlk gün size ne söz verdiysek, çok daha büyük ve maddi sıkıntılardan arınmış bir Galatasaray için mayıs ayı sonunda yeni arkadaşlarımıza teslim etmek için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Kulübümüzde emek veren oyuncularımıza ikramiye dahil tüm ödemeler yapılmıştır.”

Futbol takımında ödeme konusunda herhangi bir sorun yaşanmadığını belirten Başkan Özbek, “Son dönemde özellikle futbol kadromuzun maaşları ve ödemeleri üzerinden kulübümüzü aksatmaya yönelik girişimleri dikkatle izliyoruz. Özellikle rica ediyorum. Tüm üyelerimiz ve taraftarlarımız bu manipülasyonlara itibar etmeyiniz. Kulübümüzde şu anda ter döken oyuncularımıza “Primler dahil tüm ödemeler yapılmıştır. 3-4 ay geride kalmış değiliz. Kulüp çalışanlarımıza da ayın birinden önce düzenli maaş ödemeleri yapıyoruz” dedi.

“5 kat gelir elde ettik”

Gelirlerin arttığını vurgulayan Dursun Özbek, “Sportif AŞ, 1 Haziran 2023 ve 30 Kasım 2023 itibarıyla 6 aylık dönemde 3 milyar 87 milyon TL gelir elde etti. 2022’de ise ilk sırada yer alıyor. 6 aylık dönemde 592 milyon TL seviyesinde. Günümüze geldiğimizde Galatasaray’ın gelirini 5 katına çıkardık. Bu rakamın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Galatasaray Bankacılık Birliği’nden ayrılmazsa Galatasaray’ın da ayrılması gerekiyor. ihtiyacı olan fonun iki katını üretiyoruz. Bu yıl o tarafta da çalıştık. Galatasaray Mağazası ile de rekorlar kırıyoruz. Tüm zamanların en yüksek ciro rakamına ulaştık. Haziran-Aralık 100’de 119 büyüme yakaladık Euro bazında bir önceki yıla göre 2023 yılında 33,7 milyon Euro satış gerçekleştirdik.Ayrıca bir önceki yıla göre ürün ve satış adedinde 100’de 119 büyüme elde ettik.Bu en yüksek satış rakamı ve artış oranıdır. Son yıllarda bu süreçte emeği geçenlere teşekkür ediyorum. “Teşekkür ederim” yorumunu yaptı.

Futbol takımının zorlu ve yoğun fikstürleri başarıyla aşmaya devam ettiğini belirten Özbek, “Bu zor dönemde her zaman yanlarında olup onları desteklememiz gerektiğini düşünüyorum. Tüm taraftarlarımızı maçımızın son dakikasına kadar takımımıza destek olmaya davet ediyorum. Yarın İstanbulspor maçında stadyumda.”

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un Galatasaray ziyareti hakkında konuşan Başkan Özbek, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adayı Murat Kurum’un son ziyaretinin ardından ortaya çıkan gündem nedeniyle söylemek istediğim birkaç şey var. Kulübümüze.Murat Kurum ile “Emlak Konut’un başkanlığı ve bakanlığı döneminde ve özellikle deprem sonrasında kulübümüzün çalışmaları kapsamında birlikte vakit geçirme fırsatı bulduk. Kendisiyle uyumlu ve verimli bir çalışma ortamımız oldu. Kulübümüzü ziyaret ettiği gün kullandığım ifadeler, bu 8 yıllık süreçte yaptığımız çalışmalara ilişkin görüşlerimin bir paylaşımıdır” dedi.

“Galatasaray’a yakışmadığını düşünüyorum”

Kendisiyle ilgili yapılan eleştirilere yanıt veren Dursun Özbek, şunları söyledi:

“Hepinizin bildiği gibi son zamanlarda bir metin ortalıkta dolaşıyor. Sanırım meclise verdiler. Bu dilekçenin içeriğine dair söyleyecek bir şeyim yok ama üslubunu ve kullanılan hitap şeklini kabul etmiyorum. Koltuk Ben kurucumuz Ali Sami Yen’in genel kurulun bana emanet ettiği koltuğunda oturuyorum. Bu koltuk her yerdedir. Her şeyden büyüktür. Günlük tartışmaların ötesinde korunması gereken bir markamdır. Bunu özellikle bu nedenle söylüyorum, meclis başkanı dilekçeyi okuduğunda kullanılan kelimeleri göreceksiniz, bunun Galatasaray’a yakışmadığını düşünüyorum, etik değerlerimiz beni bu şekilde düşünmeye sevk ediyor, bu da dikkat çeken noktalardan biri. En çok üzüldüğüm ise bu imza kampanyasını başlatan, her zaman iletişim halinde olduğum, yönettikleri kurumların her türlü talep ve sorunlarını paylaşmaktan çekinmeyen, desteklediğim kardeşlerimin isimleriydi. Bana bir telefon kadar yakın olan kardeşlerim bir basın açıklamasıyla kendilerini anlatmak istediler. Onlara teşekkür et. Biz galip geldik. Yolculuğumuza birlikte devam ediyoruz. Bu zafer yürüyüşünde ben ve arkadaşlarım, Galatasaray’ı başarıya taşımak için maddi ve manevi hiçbir destekten, ne gerekiyorsa yapmaktan çekinmiyoruz. En değerli şey bize verdiğiniz desteğin devam etmesidir. Ne yaparsak yapalım, desteğiniz olmazsa yaptığımız hiçbir şeyin değeri yoktur. Biz Galatasaray’ız, başarmak zorundayız. Bugün bu koltukta Dursun Özbek oturuyor. Yarın bu koltuğa bir başka değerli kardeşim oturacak. Bu sandalyeye oturanın başarı için tek bir kuralı vardır. Birlik devam ettiği sürece yönetimler başarılı olacaktır. Her yönetimin, her Galatasaray taraftarının ortaklaştığı bir konu var. “Önemli olan Galatasaray, gerisi detay.” – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu