Haber

İlber Ortaylı’nın ‘Bizim Celal’den beter’ dediği Naci Görür’den yanıt

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından birçok televizyon kanalında canlı yayınlarda depremle ilgili tartışmalar yaşandı.

Beklenen Marmara depremi ve buna karşı alınabilecek önlemler de dahil olmak üzere binaların nasıl depreme dayanıklı hale getirilebileceğine dair hatırlatmalar yapıldı.

Tarihçi İlber Ortaylı dün akşam tv100’de Candaş Tolga Işık’ın konuğu oldu.

Deprem ve gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Ortaylı, programın sonunda canlı yayında olduğunu unutarak yerbilimci Naci Görür’e “Bu depremi biliyordu. Biliyor. O bizim Celal’den daha iyi” dedi.

Sosyal medyada çok konuşulan konu hakkında Naci Görür’den yanıt geldi.

“Celal Şengör ile karşılaştırılmaktan onur duydum”

Görer, Celal Şengör ile kıyaslanmanın kendisini çok gururlandırdığını belirtti. “Ancak Celal’in ulusal ve uluslararası ünü ve konumu hayal ettiğimiz bir şey”Sözleriyle nezaket gösterdi.

“Ancak Celal’in şöhreti ve makamı hayalini kurduğumuz bir şey”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Görür, şu ifadeleri kullandı:

Arkadaşlar dün Candaş Tolga’nın TV100’deki programının sonunda hakkımda söylediği güzel sözler için İlber Ortaylı hocama çok teşekkür ederim. Ülkemizin seçkin yerbilimcilerinden Celal Şengör ile kıyaslanmak da beni onurlandırdı. Ancak Celal’in ulusal ve uluslararası şöhreti ve konumu hayallerimizi süsleyen bir şeydir. Sevgiler

ofajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu