İş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Bölge İstihdam Ofisi tarafından düzenlenen ‘İstanbul’un İstihdamına Katkı Ödül Töreni’ne katıldı.

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Bölge İstihdam Ofisi tarafından düzenlenen ‘İstanbul’un İstihdamına Katkı Ödül Töreni’ne katıldı. İmamoğlu, “Bölge İstihdam Ofisi Projesini gündeme getirdiğimizde bunu çok gerçekçi bulmayan ifadelerle karşılaştık. 5 yıl önce ‘İşsizlere iş bulmak belediyenin işi mi?’ “‘Yapılmaz, yapamazsınız, bu zorlu ekonomik şartlarda mümkün değil’ şeklinde açıklamalarla karşılaştık. Ama yolumuzdan dönmedik ve bunun bir ihtiyaç olduğunu biliyorduk. Bugün özel sektörde iş arayan 170 binden fazla kişinin iş bulmasına aracılık ettik. söz konusu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen ‘İBB Bölge İstihdam Ofisi İstanbul İstihdamına Katkı Ödül Töreni’ne katıldı. İstanbul’daki işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlamak amacıyla iş arayanlarla özel sektör patronlarını bir araya getiren İBB Bölge İstihdam Ofisi, çeşitli kesimlerden en çok istihdam sağlayan şirketlerin yöneticilerine ödül verdi. Törende, çeşitlilik ve katılım, 2. İstanbul Meslek ve İstihdam Fuarı & Hill’de en çok başvuru alan firmalar ve eğitim destekli istihdam olmak üzere dört kategoride en çok istihdam ve katkı sağlayan 37 firmanın yöneticilerine ödülleri verildi. projeler.

“SOSYAL ADALETİN GELİŞİMİNE KATKIDA BULUNMAKTAN ONUR DUYUYORUZ”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Sizlerin desteğiyle İstanbul halkı ve ülke ekonomisi adına çok değerli bir projeye adım attık. İş arayanlarla iş arayanları bir araya getiren çok değerli bir projeyi hayata geçirdik. Özel sektördeki işverenlerin hem iş arayan vatandaşlarımızın hem de işgücüne ihtiyacı olanların taleplerini karşılıyoruz.Kurduğumuz sistemle bu sayede refahın artmasına ve sosyal adaletin gelişmesine katkıda bulunmaktan onur duyuyoruz. Adil, yaratıcı, eşit ve güçlü bir İstanbul yaratma ilkelerimizin yolculuğuna katkı sağlayan bir model bu. Bu bağlamda geliştirdiğimiz ‘Bölge İstihdam Ofisi Projesi’ denince bunu çok bulan ifadelerle karşılaştık. gerçekçi değil. 5 yıl önce ‘İşsizlere iş bulmak belediyenin işi mi?’ “‘Yapılmaz, yapamazsınız, bu zorlu ekonomik şartlarda mümkün değil’ şeklinde açıklamalarla karşılaştık. Ama yolumuzdan dönmedik ve bunun bir ihtiyaç olduğunu biliyorduk. Çünkü 20 milyonluk İstanbul’da insanlar gerçekten böyle bir şeye sahip olmak istiyor. “Yönlendirilmeye ihtiyacı olduğunu biliyorum. Böyle bir ortaya çıkma modelinin gerekli olduğunu biliyorduk. Çünkü ‘İş arıyorum. Her işi yapabilirim’ düşüncesiyle hareket eden insanlarımız var. Reel piyasa böyle bir yaklaşımla hareket etmiyor” dedi.

“170 BİNDEN FAZLA KİŞİNİN İŞ BULMASINA ARACI OLDUK”

İmamoğlu, “O dönemde ‘İşsizlere iş bulmak belediyenin işi midir?’ diye sorduk. ‘150 bin kişiyi hedefliyoruz’ diyenlere söz verdik. Daha sonra o zamanki siyasi rakibimiz, ‘Biz zaten bu işi yapıyoruz, devletin kurumları var’ deyince bu projeyi sahiplendiler ve bir hedef belirlediler, çıtayı yükseltmeye çalıştılar, ‘bırak olsun’ dediler. ‘200 bin hedefine ulaşacağız’ diye bir açıklama yaptım. Geri dönmedik, başardık diyebilirim. 1,5 yıl süren salgına rağmen 170 binden fazla insana yardım ettik. İş bulmak için özel sektörde iş.’0’dan başladığımız bu yolculukta bugün itibariyle 16 bin 802 kişiye ulaştık.Şirket işbirliklerini başarmış kurumsal bir yapıya sahibiz.Muazzam bir bilgi birikimine sahibiz. 805 bin aday CV ile devam ediyor.Aradıkları niteliklere sahip çalışanları bulmak amacıyla her gün Bölge İş Kurumu portalımıza yeni bir şirket katılıyor.Ofis sayımızı Hatay’da bile 29’a çıkardık. Türkiye’de açtığımız ofisin sayısı 30 bile diyebiliriz. Çok yakında 39 ilçenin tamamında istihdam ofislerimizin olmasını istiyoruz.Aynı zamanda istihdam uzmanı diyebileceğimiz yol arkadaşlarımızın sayısının da arttığını paylaşmak isterim. kurumdaki sayısı 300’e çıktı. 2 mobil ofisimiz ile her hafta Anadolu ve Avrupa yakasında 1 ilçenin önemli meydanlarında faaliyet yürütüyoruz. Portalımızda yayınladığımız ilanlar aracılığıyla her sektörden günlük ortalama 25 bin civarında iş gücü talebini iş arayan İstanbullulara sunduk. Ayda 50 binin üzerinde yüz yüze aday görüşmesini sizlerle ofislerimizde gerçekleştirdik. Geçtiğimiz 6 ayda 1.700’ün üzerinde görüşme gerçekleştirdik. Sizlerin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde başarılı sonuçlar elde ettik. Her departmanda ve her pozisyonda kadın istihdamını artırmak için titiz bir çalışma yürüttük. “Kadınlara özel grup görüşmeleri düzenledik” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu