Ekonomi

İzmir turizmde yükseliyor

İZMİR (İGFA) – Yıllar süren çalışmalar, ikili görüşmeler ve ilişkilerin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in göreve atanmasının ardından kente gelen yolcu gemilerinin ardından bir müjdeli haber daha geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin kruvaziyer turizm potansiyelini artırmak için önemli bir adım daha atarak Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği’ne (CLIA) üye oldu. Üyelik sayesinde İzmir, kruvaziyer turizminde karar verici olan kruvaziyer şirketleri, limanlar ve destinasyonlar ağına katıldı.

İzmir’in yıldızı parlayacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in turizmde dünya kenti olması yolunda birçok önemli adım attıklarını ve çalışmalarının meyvelerini almaya başladıklarını belirterek; “6 yıl sonra kruvaziyer gemilerinin kente tekrar gelmesini sağladık ve Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kurulu, Dünya Turizm Şehirleri Federasyonu gibi uluslararası ağlara üye olduk. Ev sahipliği yaptığımız uluslararası etkinlikler ve turizm alanında aldığımız ödüllerle şehrimizi dünyaya tanıttık. Şimdi önemli bir adım daha atıyoruz. “Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği’ne üyeliğimiz, İzmir’in turizm alanındaki yıldızını daha da parlatacak” dedi.

CLIA yılda 30 milyon yolcuya hizmet veriyor
Cruise Lines International Association (CLIA), Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa, Asya ve Güneydoğu Asya Adalarını temsil eden dünyanın en büyük kruvaziyer endüstrisi ticaret birliğidir. Her yıl seyahat acentaları, global kruvaziyer şirketleri ve pazarlama iştirakleri ile büyümeye ve hizmet vermeye devam etmektedir. 55’ten fazla kruvaziyer şirketinin üye olduğu CLIA, küresel yolcu kapasitesinin yüzde 95’ini temsil ediyor. CLIA, kruvaziyer şirketlerinin ana tedarikçileri ve ortakları olan 350’den fazla yönetici ortağıyla, limanlar ve destinasyonlar, gemi geliştirme, tedarikçiler ve iş hizmetleri de dahil olmak üzere kruvaziyer şirketlerinin başarılı bir şekilde işletilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. CLIA yılda 30 milyon yolcuya hizmet veriyor.

Kruvaziyer turizmi için neler yapıldı?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kruvaziyer gemilerinin İzmir’e gelişinin ilk 3 ayında İzmir Limanı’nda bando ve zeybeklerle karşılama ve uğurlama törenleri düzenledi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Büyükşehir Turizm Şube Müdürlüğü çalışanları, İzmir Limanı’nda bulunan Turizm Danışma Bürosu’nda çalışarak turistlere şehir haritaları ve bilgilendirici broşürler dağıttı.
Kente özel yürüyüş rotaları için gerekli düzenlemeler yapıldı ve yürüyüş rotalarının broşürleri (İngilizce ve Almanca) hazırlanarak turistlere ücretsiz olarak sunuldu. Limanda ücretsiz internet hizmeti verildi.
Belediye bünyesinde oluşturulan turizm zabıta grupları ve esnaf odaları işbirliğiyle liman bölgesinde seyyar satıcılık faaliyetleri engellendi.
Bu çalışmalarla 2022 yılında İzmir Limanı’na 29 kruvaziyer gemisi ve 47 bin 424 turist, 2023 yılında ise 31 kruvaziyer gemisi ve 38 bin 494 turist geldi. 2024 yılı için 72 kruvaziyer hattına rezervasyon yapıldı.

haber-gediz.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu