Haber

Korint Kanalı 8 ay sonra yeniden deniz trafiğine açıldı

Ege Denizi ile Adriyatik Denizi’ni birbirine bağlayan ve 8 ay önce toprak kayması nedeniyle deniz trafiğine kapatılan Korint Kanalı, bugün deniz trafiğine açıldı.

Anter Haber’in haberine göre, Yunanistan’da 1881-1893 yılları arasında inşa edilen 6,3 kilometre uzunluğunda, 8 metre derinliğinde ve 21 metre genişliğindeki kanalda 8 ay önce meydana gelen heyelan, ekim ayında deniz trafiğine kapatılarak bakıma alındı. 2022. Korint Kanalı’nın 8 aylık restorasyon çalışmasının ardından 2 Haziran Cuma günü itibarıyla yeniden deniz trafiğine açıldığı açıklandı.

KANAL 2024 ŞUBATINDA OLAĞAN İŞLEVLERİNE DÖNECEKTİR

Ege Denizi’nden Adriyatik Denizi’ne geçişte gemiler için yaklaşık 400 kilometrelik rotayı kısaltan ve Mora yarımadasını ikiye bölen Korint Kanalı’ndan günde yaklaşık 30 gemi ve yaklaşık 11 bin deniz aracının geçtiği belirtildi. . 30 Eylül 2023 tarihine kadar açık kalacak olan kanalın daha sonra 2-3 ay süreyle tekrar kapatılacağı ve yarım kalan çalışmaların tamamlanacağı belirtildi. 1 Haziran’dan itibaren kanaldaki yeni elektronik hizmetlerin, geçiş ücreti hesaplama imkanı, elektronik geliş duyurusu imkanı ve son olarak ödeme seçeneğinin sunulacağı şirketin resmi internet sitesinde kullanıma sunulacağı açıklandı. kanal Şubat 2024’te normal işleyişine dönecektir. (DIŞ HABER)

senkayaajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu