Ekonomi

Kripto varlık yatırım fonları ETF destekli büyümeye devam ediyor

Investing.com – Kripto varlık yatırım ürünleri, önceki haftaki 2,7 milyar rekorunu kırarak geçen hafta 2,9 milyar dolarlık yeni bir rekor giriş kaydetti.

CoinShares verilerine göre geçen haftaki girişlerin ardından kripto varlık yatırım ürünlerinde yılbaşından bugüne kadarki girişle 13,2 milyar dolara ulaştı. Böylece kripto yatırım fonları yılın ilk 3 ayı sona ermeden 2021 yılının tamamında toplanan 10,6 milyar dolar girişi geçmiş oldu. Ortalama işlem hacmi ise 43 milyar dolar ile yine rekor seviyelerde kaldı. Bu işlem hacminin toplam küresel Bitcoin hacimlerinin %47’sini oluşturduğu raporlandı. Raporda hafta boyunca küresel ETP’lerin ilk kez 100 milyar ABD dolarını aştığı vurgulanırken hafta sonunda yaşanan düzeltmenin aradından 97 milyar dolar çekildiği belirtildi.

Kripto yatırım fonu piyasasına bölgesel olarak bakıldığında ABD piyasasına girişler 2,95 milyar dolar olurken Avustralya, Brezilya ve Hong Kong’a sırasıyla 5 milyon dolar, 24 milyon dolar ve 15 milyon dolarlık küçük girişler oldu. Kanada, Almanya, İsveç ve İsviçre’de ise geçen hafta toplam 78 milyon dolar çıkış kaydetti.

Varlık bazında bakıldığında Bitcoin fonları, 2,86 milyar dolar girişle piyasanın hakimi olmaya devam ediyor ve şu anda yılbaşından bugüne kadar tüm girişlerin %97’sini oluşturuyor. Bitcoin’in düşüşüne odaklı fonlar ise art arda 5. haftasında artış kaydederek 26 milyon dolara ulaştı ve bir yıl içindeki en büyük giriş kaydedildi.

Altcoin fonlarından ise geçen hafta Ethereum, Solana ve Polygon en çok fon çıkışı gören fonlar oldu. Blockchain hisseleri ise 6 haftadır kaydedilen çıkışlardan sonra geçen hafta 19 milyon dolarlık giriş gördü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu