Haber

ODTÜ’lü akademisyenler Kahramanmaraş’taki konteyner dersliklerde bilimsel deneyler gerçekleştirdi

ODTÜ akademisyenleri, öğrencileri ve çalışanlarından oluşan ekip, Kahramanmaraş’ta konteyner sınıflarda eğitim gören çocuklarla bilimsel deneyler gerçekleştirdi.

ODTÜ’den yapılan açıklamaya göre, üniversitenin Kahramanmaraş merkezinde yaşanan deprem sonrası konteyner sınıflarda eğitim gören okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik başlatılan projeler devam ediyor.

Koordinatörlüğünü Rektör Danışmanı Prof.Dr. Eren Kalay tarafından yürütülen projede, ODTÜ öğrencileri ve akademisyenleri ile ODTÜ Kurumsal İletişim ve Bilim İletişim Ofisi çalışanları, depremin ilk yılında Kahramanmaraş’taki konteyner sınıfları ziyaret ederek ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle buluştu.

Ziyaretler sırasında ODTÜ ekibi çeşitli eğlenceli bilimsel etkinlikler gerçekleştirerek öğrencilerin öğrenme süreçlerine destek verdi.

Ekip ayrıca deprem bölgesindeki konteyner sınıflarda eğitim gören 5-12 yaş arası çocuklara özel seçilmiş kitaplarla dolu ahşap kitaplıklar hediye etti. Kütüphaneler için bağışçılardan destek alındı.

ODTÜ Yayınları tarafından hazırlanan “Mini Kütüphane – Çocuk Kitapları” setleri, çocukların yaş gruplarına göre seçilen hikaye, bilinen bilim, teknoloji, satranç, macera gibi çeşitli kategorilerdeki kitaplardan oluşuyor.

“Doğru, güvenilir bilimsel bilgilerin kamuoyuna aktarılması için birçok proje yürütülüyor.”

Açıklamada görüşlerine yer verilen ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, deprem felaketinin ilk günlerinden bu yana ODTÜ’lülerin, öğrencilerinin ve mezunlarının bölgede birçok proje yürüttüğünü belirtti.

ODTÜ akademisyenlerinin sahada hasar tespitine, hasarlı alanların yeniden inşasına, sürdürülebilir ve depreme dayanıklı yapıların planlanmasına katkı sağladığını belirten Kök, şöyle konuştu:

“Felaketin ilk gününden bu yana üniversitemiz mensupları, doğru, güvenilir bilimsel bilgilerin kamuoyuna aktarılması amacıyla birçok proje yürütmüş olup, bölgede çeşitli disiplinlerde çalışmalar devam etmektedir. Özellikle çocuklara yönelik sosyal sorumluluk projeleri de hayata geçirilmiştir. Akademisyen, öğrenci ve çalışanlarımızdan oluşan grup, depremin ilk yılında, “Orada bulunan konteyner okulları ziyaret ederek destek olmayı, çocukları bilimle tanıştırarak memnun etmeyi amaçladı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu