Haber

Özgür Özel: İktidar, Depremden Etkilenen 11 İlden Kilis’e Evlatlık Bakıyor

CHP Küme Başkan Yardımcısı Özgür Özel, “Depremden sonra arama kurtarma konusunda yetersiz kalan ve örgütlenmeyi başaramayan iktidar, bu 11 ilin ortasında Kilis’e üvey evlat muamelesi yapıyor. Kilis’ten bu konuda çok şikayet alıyoruz. … Kilis’ten bir şikayet daha… Depremden etkilenen illerde banka borçlarının 6 ay ertelenmesi kararı alınmasına rağmen, Kilis ilinde özel bankaların borçlarını 6 ay ertelemeyip sadece borçlarını ertelemeleri yönünde. bir aydır.” dedi.

Özgür Özel bugün yaptığı yazılı açıklamada, büyük yıkıma ve çok sayıda can kaybına neden olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından hükümetin depremden etkilenen Kilis’e yönelik tutum ve uygulamalarını eleştirdi. Kilis’ten çok sayıda şikayet aldıklarını belirten Özel, şunları kaydetti:

“GÜÇ PARTİ’Sİ KİLİS’E Üvey Oğul muamelesi yapıyor”

“Depremden sonra arama kurtarma konusunda yetersiz kalan ve örgütlenmeyi başaramayan iktidar, bu 11 ilin ortasında Kilis’e üvey evlat muamelesi yapıyor. Kilis’ten bu konuda çok şikayet alıyoruz.

26 Şubat tarihli Resmi Gazete’de Güvenlik Hizmetleri Sınıfı Mensuplarının Atanma ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen iller arasında yer alan Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Malatya’da polis personelinin görevleri oryantal hizmet kapsamında değerlendirilecek. Bu karar, depremden en çok etkilenen Nurdağı ve İslahiye ilçelerine komşu olan Kilis ili başta olmak üzere depremden etkilenen diğer illerde görev yapan güvenlik personelinin motivasyonunun düşmesine neden oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın son resmi açıklamalarına göre Kilis’te 1.575 binanın yıkılmış, acilen yıkılacak veya ağır hasarlı kategorisinde olduğu görülüyor. Bize ulaşan Kilis’te görev yapan polis ekipleri, halen evlerine giremediklerine dikkat çekiyor. İlgili yönetmelik değişikliğinin güncellenerek Kilis ilinin de dahil edilmesi beklentisi bulunmaktadır. Bu konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı’na yazılı soru yönelttim ve ilgili yönetmeliğin güncellenmesi konusunda herhangi bir çalışma olup olmadığını sordum.

“KAMU BANKALARININ 6 AY ​​ERTELEME KARARINA ÖZEL BANKALARIN DA UYMASINI SAĞLAYACAK ADIMLAR ATILMALIDIR”

Kilis’ten bir diğer şikayet ise depremden etkilenen illerde banka borçlarının 6 ay vade ile ertelenmesi kararı alınmasına rağmen Kilis ilindeki özel bankaların borçlarını 6 ay ertelemeyip sadece 1 ay ertelediği. . Kamu bankalarının 6 ay erteleme kararına Kilis ilindeki özel bankaların da uyması için adımlar atılması gerekiyor.

haber-hocalar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu