Ekonomi

Siro pil geliştirme ve üretim kampüsü için temel atma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi elektrikli araçlar ile şarj ve batarya teknolojilerinde Avrupa’nın üretim üssü haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Erdoğan, Togg ve Farasis Enerji’nin yüzde 50’ye 50 ortak girişimiyle 27 Eylül 2021’de kurulan Siro’nun Gemlik’teki pil üretim fabrikasının temel atma töreninde, “Bugün Türkiye’nin büyük bir ekonomiye sahip olabilmesi için çok büyük bir yatırıma ihtiyaç var. Pil teknolojilerinde dünyanın güçlü bir oyuncusu. Bir adım daha atıyoruz” dedi.

2026 yılına kadar bu kampüsün pil hücreleri dahil yüksek nikel içerikli pil modülleri ve paketleri üreten entegre bir merkez haline geleceğini ifade eden Erdoğan, “Türkiye’yi elektrikli araçların yanı sıra elektrikli araçlarda da Avrupa’nın üretim üssü yapmak hedefiyle yola çıktık. şarj ve pil teknolojileri.”

2025’ten itibaren Toğgu ihraç edip tüm dünyaya satacaklarını ifade eden Erdoğan, “Bu yıl 28 bin adet, 2030’a kadar da toplam 1 milyon Toğgu getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

10 milyar euro katkı

Siro’nun 7 bin çalışanla istihdamı destekleyeceğini belirten Erdoğan, “Siro, 10 yılda GSYH’ye 30 milyar euro, cari açığı azaltmak için 10 milyar euro katkı sağlayacak.

Türkiye Cumhuriyeti olarak bu yatırımları destekliyoruz. Bu desteğimizi 30 milyar TL’lik sabit yatırım tutarıyla ülkemizin en etkili teşviklerinden birini yaparak gösterdik. Türkiye’yi üretim üssü yapmak için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

buldan-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu