Haber

Siyasi arena yanıyor! Cumhur İttifakı’na iki partinin daha katılacağı söyleniyor.

Türkiye, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için son aşamaya geldi. Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı 6 Tablo’nun adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olarak belirlendi. Kılıçdaroğlu, adaylığının açıklanmasının ardından farklı siyasi partilerle temasa geçerek masayı genişletti ve Cumhur İttifakı’nda hareketlilik başladı.

DSP VE ANAVATAN PARTİ DE CUMHURİYET İTTİFAKI’NA KATILACAK

Kulislerden gelen son haberlere göre AK Parti, MHP ve Büyük Birlik Partisi’nden oluşan Cumhur İttifakı’na Anavatan Partisi ve DSP katılacak. Önümüzdeki günlerde katılım sürecine ilişkin adımların atılması beklenmektedir.

DSP KILIÇDAROĞLU’YA DESTEK VERMEYECEK

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Aksakal’a canlı yayında “Milli İttifak ve Cumhurbaşkanlığı adayı Kılıçdaroğlu’nu destekleyecek misiniz?” sorusu soruldu. sorusuna ise, “Ülkenin bekasını tehlikeye sokacak girişimler varsa, DSP bu çabaların dışında bile olmaz” yanıtını verdi.

“ECEVİT, SÖYLEDİĞİNİ GERÇEKLEŞTİREN BİR LİDERDİR”

Aksakal, Altı Tablo’nun DSP’nin unsurlarıyla uyum sağlamayan bir yapı olduğunu belirtti. Dürüst bir başkan olarak biliniyor. Ecevit her şeye rağmen dediğini göstermiş ve yaşamış bir başkan. Kemalizmden, vatanın bütünlüğünden, bütünlüğünden taviz vermedi. Ekonomik kaygılar aşılabilir. Türkiye güçlü bir ülke. “Bırakın işin içinde olmayı, işinizin sınırında bile olamazsınız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu