Yaşam

Son dakika! Aralarında Engin ve Dilan Polat çiftinin de bulunduğu 16 şüpheli, tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, haklarında Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Kanunlar kapsamında dava açtı. SporYarışmalarda Bahis ve Şans Oyunlarının Düzenlenmesi Hakkında Kanuna aykırılık suçundan başlatılan soruşturmada aralarında Engin ve Dilan Polat çiftinin de bulunduğu 16 kişi tutuklanırken, 2 kişi ise istemle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Adli kontrol için.

İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

ENGİN POLAT: YOLSUZLUK YAPMADIK, BU PARALARI BİRİKTİRDİK

Engin Polat’ın iddiaları kabul etmediği öğrenildi ve “Şirket açtım kapattım, doğru, şirketim iflas etti. Biz yolsuzluk yapmadık, bu parayı biriktirdik. Çok çalıştık.” Engin Polat’ın babası Sezgin Polat’ın suçlamaları kabul etmediği ve her şeyin avukatları Ahmet Gün tarafından ayarlandığını söylediği ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan Ahmet Gün’ün aylık gelirini 300 bin olarak gösterdiği ve kendisinin sadece şirketlere avukatlık yaptığını belirttiği öğrenildi.

DİLAN POLAT İfade SIRASINDA AĞLADI

Öte yandan Dilan Polat’ın ifadesi boyunca ağladığı ve kendisine sorulan sorulara, “Şirketlerin hareketleri ve para giriş-çıkışlarıyla eşim ve muhasebe departmanı ilgileniyor. Ben sadece şirketin yüzüyüm.” reklam.”

200 MİLYON LİRALIK SAHTE FATURA

1 Kasım’da İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda aralarında Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyalleri ve kitapları ele geçirilen, aralarında Polat Çiçi’nin de bulunduğu şüpheliler hakkında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından ön soruşturma raporu hazırlandı. Milyonlarca liralık giriş olduğu belirlendi.

43 İLDE EŞZAMANLI OPERASYON

Paranın aile bireylerine ait şirketler arasında aktarıldığının belirlenmesi ve son aşamada Engin Polat’ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul adlı şirkette toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç satın alınmasının ardından ekipler, İstanbul Mali Suçlar Şube Müdürlüğü, şüphelilerin kimliklerini belirleyip kimliklerini tespit ederek, İstanbul, Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa’da toplam 43 adrese eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi.

PARA AKLAMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

Soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdüren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal firmasının Ankara’da başka bir firmaya isim hakkı verdiğini ve bu şirketin hesabında 1 milyon 800 bin liranın bulunduğunu belirledi. şirket ortakların şahsi hesaplarına aktarılmaya çalışıldı. Ekipler parayı bloke ederek 4 şüpheliyi gözaltına alırken, genişleyen soruşturmada aranan 3 kişi daha yakalandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu