Teknoloji

Twitter, Nefret Söylemi İçeren Tweetleri Sansürlüyor

Eylül 2022’de Elon Musk tarafından satın alınan Twitter, bugün kullanıcılar için şeffaflık ilkesi doğrultusunda yeni bir özelliği kullanıma sundu. Nefret söylemi içeren tweetler artık Twitter’da ilk sıralarda görüntülenmiyor ve Tweet yerine bir uyarı ekleyintemin edilmiş olacak.

Bugünden itibaren kullanıma sunulan yeni özellik, daha önce Twitter tarafından nefret söylemi olarak kabul edilen tweetleri de içeriyor. Nefret söylemi içerdiği belirlenen Tweetlerde Şimdi şu uyarı var:

Twitter’da uyarı:

Nefret söylemi uyarısının Tweet sahibinin hesabı üzerinde hiçbir etkisi olmayacaktır:

Twitter’da tweet’lerin nefret söylemi olarak değerlendirilmesi ve erişime son verilmesi hesap sahibine herhangi bir etkide bulunmayacaktır. Sadece kelimenin konusu olan tweet, nefret söyleminden ve kişinin diğer gönderilerde rastgele sınırlama olmayacaktır.

Nefret söylemi olarak işaretlenen Tweetlerin altında rastgele bir reklam görüntülenmeyecektir. Öte yandan tweetlerinin nefret söylemi sayılmasını yanlış bulan kişiler ise Twitter yönetimine şikayet edildi. itirazda bulunabilir.

Nefret söylemine yönelik sansür faydalı bir uygulama olsa da Twitter son dönemde farklı bir sansür uygulamasıyla gündeme geldi:

iscehisarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu