Haber

Ulu Önder Atatürk Avrupa’da anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85. yıl dönümünde Avrupa’daki temsilciliklerde düzenlenen törenle anıldı.

Varşova’daki Türkiye Büyükelçiliği’nde düzenlenen törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı söylendi.

Türkiye’nin Varşova Büyükelçisi Rauf Alp Denktaş, “Mustafa Kemal’i düşünüyorum” şiirinin okunduğu törende bir konuşma yaptı.

Denktaş, “Çınar gibi bir cumhuriyet. Yüz yıl demek çok kolay; iki kısa kelime, 6 harf ama sadece kuruluşunda değil sonrasında da sıfırdan, yoktan inşa edilmiş bir cumhuriyettir.” Annelerimizin, atalarımızın, kardeşlerimizin sonsuz ve sonsuz emekleriyle saygı duymamak mümkün değil.” dedi.

Yunanistan

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85. yıl dönümünde Yunanistan’ın başkenti Atina’da Türkiye Büyükelçiliği’nde anıldı.

Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes’in ev sahipliği yaptığı törene, Büyükelçilik ve Konsolosluk çalışanları, Atina’da faaliyet gösteren Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende “Erasmus” programı kapsamında Atina’da bulunan Afyonkarahisar Şemsettin Karahisarı, Hüseyin Sümer ve Yavuz Selim Ortaokullarının öğretmen ve öğrencileri de hazır bulundu.

Büyükelçi Erciyes, törende yaptığı konuşmada, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğunu, devrimleri, ilkeleri ve idealleriyle Türk milletinin istikbalini ve bağımsızlığını garanti altına aldığını vurguladı.

Atatürk’ün mirasının halen Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerini oluşturduğunu ve gelecek nesillere yol gösterdiğini belirten Erciyes, “Atatürk’ü anmak, değerlerini yaşatmak ve Türkiye’yi daha aydınlık bir geleceğe taşımak hepimizin ortak sorumluluğudur.” söz konusu.

Erciyes’in ardından konuşan Afyonkarahisarlı öğrenci Duru Yaman, “Atatürk’ü ve onun en büyük eseri olan cumhuriyeti anlamak, cumhuriyetin değerlerine her koşulda sahip çıkmak, Atatürk’e sahip çıkmak, her birimizin en büyük görevidir. Atatürkçü düşünceyi ve Türkiye’yi aydınlık bir geleceğe taşımaktır.” dedi.

Avusturya

Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği’nde düzenlenen törene, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Viyana Ofisi Daimi Temsilcisi Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Türkiye’nin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Levent Eler katıldı. Büyükelçi Hatun Demirer ve diğerleri. Çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Ceyhun, Türk milleti olarak Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in doğduğu gün olan 10 Kasım’ı bir kez daha üzüntüyle selamladığımızı söyledi. Atatürk anılıyor ve mirasına en derin saygı gösteriliyor.

Ceyhun, Atatürk’ün Türkiye’nin ulusal bağımsızlık mücadelesinin öncüsü, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve çağdaşlaşma hareketinin lideri olduğunu vurguladı.

ispanya

Başkent Madrid’deki Türkiye Büyükelçiliği konutunda düzenlenen törene Büyükelçi Nüket Küçükel Ezberci, Türk diplomatlar ve Madrid’de görev yapan Türk askeri personeli katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Büyükelçi Ezberci, “Atatürk, onun önderliğinde bağımsızlığı için seferber olan Türk milletinin kararlılığı ve bilgeliği sayesinde bu günlere gelmiştir.” söz konusu.

“Ülkemizi yaratmak ve yaşatmak için kanını, canını, teri ve gözyaşlarını veren başta Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum.” Ezberci, gelecek yıldan itibaren Madrid’de Türk vatandaşlarıyla birlikte 10 Kasım’da Atatürk’ü anma projesi başlatılacağını söyledi.

Belçika

Türkiye’nin Brüksel Büyükelçiliği tarafından düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü programına, Türkiye’nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Azerbaycan’ın Brüksel Büyükelçisi Vaqif Sadıqov ve çok sayıda davetli katıldı.

Askeri Ataşe Albay Çağrı Sağıroğlu’nun “Dünya basınının gözünden Atatürk’ün ölümü” konulu sunumunun ardından Geçici Maslahatgüzar Özgür Çakar bir konuşma yaptı.

Atatürk’ün dünyaya örnek olmuş bir devlet adamı olduğunu ve Türkiye’nin Kurtuluş Savaşı’nı Cumhuriyet ile taçlandırdığını hatırlatan Çakar, Atatürk’ün en büyük eserinin 100. yılı kutlanan Cumhuriyet olduğunu vurguladı.

Çakar, Atatürk’ün dünya milletlerine egemenlik ve bağımsızlık fikrini miras bıraktığını, Türk milletinin Atatürk’e olan borcunu ödemenin yolunun Cumhuriyeti korumak ve savunmak olduğunu belirtti.

Çakar’ın konuşmasının ardından Brüksel’de yaşayan Türk ailelerin çocukları Atatürk’ün şiirlerini okudu.

İsveç

Türkiye’nin Stockholm Büyükelçisi Can Tezel’in ev sahipliğinde büyükelçilikte düzenlenen törene Askeri Ataşesi Kıdemli Albay Şenol Nazikkol, Büyükelçilik çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Tezel, “Cumhuriyetimizin kurucusu, eşsiz komutan ve büyük devlet adamı, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 85’inci yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.

Almanya

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85. yıl dönümünde Türkiye’nin Almanya’daki dış temsilcilikleri, Berlin Büyükelçiliği ve Berlin Başkonsolosluğu’nda düzenlenen törenlerle anıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Berlin Başkonsolosu İlker Okan Ulu, “Cumhuriyetin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın kahramanı, şanımızın tacı, Ulu Önder’i rahmetle anıyoruz. Atatürk’e bitmeyen özlem, minnet, saygı ve sevgiyle.” söz konusu.

Bu yıl 100’üncü yılı gururla kutlanan Cumhuriyetin kuruluş yolunun zorluklarla açıldığını anlatan Şanlı, “İstiklal mücadelemiz, genç cumhuriyetimiz, yeni kazanılan birçok devlete ilham kaynağı oldu. O dönemdeki bağımsızlık, ülkemizin konumu ve dinamizmi, Atatürk’ün bıraktığı eserin büyüklüğünü ortaya koymaktadır.” Bu da onun diğer konularda olduğu gibi milletimize olan inancında da yanılmadığını gösteriyor.” dedi.

Kosova

Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği rezidansında düzenlenen törene, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Fikrim Damka, KDTP Milletvekilleri Fidan Brina Jılta ve Enis Kervan katıldı. , NATO’nun Kosova’daki Barış Kampanyası. Kuvvet (KFOR) Komutanı Tümgeneral Özkan Ulutaş, Kosova’daki Türk kurumlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Büyükelçi Angılı, törende yaptığı konuşmada, Atatürk’ün söylediği en değerli sözlerden birinin “İstiklal benim karakterimdir” olduğunu söyledi. Sözün kendisine ait olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’ni tanımlayan en önemli özelliğin bağımsızlığı olduğuna işaret eden Angılı, “Dolayısıyla büyük Atatürk’ü, Milli Mücadele kahramanlarımızı ve bize bu Cumhuriyeti armağan eden atalarımızı rahmet, saygı, minnet ve şükranla anıyorum. özlem.” söz konusu.

Öte yandan Filizler Atatürkçü Türk Kültür ve Sanat Derneği tarafından, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85’inci yıl dönümü nedeniyle Kosova’nın güneyindeki Prizren kentinde anma törenleri düzenlendi.

İsviçre

Türkiye’nin Cenevre Başkonsolosluğunda düzenlenen programa, Türkiye’nin BM Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi Büyükelçi İtimat Begeç, Türkiye’nin Dünya Ticaret Örgütü Daimi Temsilcisi Büyükelçi Alparslan Acarsoy, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Hakan Kıvanç katıldı. , Cenevre Başkonsolosu İpek Zeytinoğlu Özkan, İsviçre’deki Türk kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Başkonsolos Özkan’ın konuşmasıyla devam etti.

Özkan, “Atatürk, eşsiz askeri dehası ve yüksek devlet adamlığı nitelikleriyle sadece Türk tarihinin değil, insanlık tarihinin unutulmaz isimleri arasında yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlık mücadelesinin zaferinden sonra da durmadı, ve bugün ‘en büyük savaş’ın 100’üncü yılını büyük bir sevinç ve gururla kutluyoruz.” ‘Benim eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu.” sözlerini kullandı.

Atatürk’ün genç nesillere her zaman büyük önem verdiğini vurgulayan Özkan, “Bizim görevimiz, Atatürk’ün fikir, ideal ve çabalarını, özellikle yurt dışında, geleceğimizi emanet ettiği çocuklarımıza ve gençlerimize anlatmaktır. Bu bağlamda özellikle biz; Bugünkü törene çocuklarımızın ve gençlerimizin katılmasını istiyorum.” Dileklerimizi iletmek isterim.” dedi.

Program kapsamında Atatürk’ün hayatından belli kesitleri anlatan fotoğraflar gösterildi.

Turquia 1912 Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ümmü Gülsüm Çavuş, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türk gençliğinin gözünden Atatürk” konulu bir konuşma yaparken, Türk öğrenciler Batuhan ve Cihangir Tursun da “Mustafa Kemal’i düşünüyorum” ve “Atatürk” başlıklı şiirler okudu. “.

Malta ve İtalya

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümü dolayısıyla, Valetta’daki Türkiye Büyükelçiliği tarafından Malta’nın Marsa ilçesindeki tarihi Türk Şehitlikleri’nde tören düzenlendi.

Tören, Türkiye’nin Valetta Büyükelçisi Erdeniz Şen’in şehitlikteki anıta çelenk koyması ve saygı duruşunda bulunmasıyla başladı ve İstiklal Marşı söylendi.

Törene Malta’da yaşayan Türk vatandaşlarının yanı sıra Büyükelçilik yetkilileri de katıldı.

Büyükelçi Şen ve vatandaşlar daha sonra şehitlikteki mezarlara karanfil bıraktı.

İtalya’da, Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği’nde düzenlenen törene, Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Ömer Güçlük, Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Ufuk Ulutaş, Büyükelçilik yetkilileri ve Roma’daki Türk kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Törende Atatürk anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Bulgaristan

Mustafa Kemal Atatürk, 1913-1915 yılları arasında 17 ay askeri ataşelik yaptığı başkent Sofya’da anıldı.

Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekskök’ün konutunda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Törende yapılan konuşmalarda Atatürk’ün Sofya misyonu sırasında yaptığı çalışmalar anlatılırken, Bulgaristan’da yayınlanan “Utro” (Sabah) gazetesinde Atatürk’ün 1931 yılında çıkan şu sözlerine yer verildiği hatırlatıldı:

“Ben her zaman Bulgar halkının dostu oldum ve olmaya devam edeceğim. Bulgaristan’a karşı olan, Türkiye’ye de karşıdır.”

Çocukların Atatürk’ü şiirlerle anmasının ardından Bulgar Müslümanları Yüksek İslam Şurası Başkanı Vedat Ahmet, Atatürk ve silah arkadaşlarının ruhu için dua okudu.

Bulgaristan Meclis Başkan Vekili Filiz Hüsmenova, milletvekilleri, diplomatlar ve vatandaşların katıldığı törenin ardından konuklar, Atatürk’ün çalıştığı ve bugün müzeye dönüştürülen odayı gezdi.

Batı Balkanlar

Türkiye’nin Saraybosna, Belgrad, Zagreb ve Podgorica’daki büyükelçilikleri de Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenledi.

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da düzenlenen anma törenine katılan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Atatürk ve arkadaşlarını sonsuz şükranla anmanın önemine vurgu yaparak, “Bugün Filistin’deki kardeşlerimizin yaşadığı acı ve Onlara karşı işlenen insanlık suçu da bu vesileyledir.” “Umarım en kısa sürede dindirilir.” söz konusu.

Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, bugün Cumhuriyetin kurucusunu ve Türkiye’nin bağımsız kalması için seferber olan Türk halkını şükranla andıklarını söyledi.

Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy ise konuşmasında, “Bu yıl aynı zamanda ecdadımızın bize emanet ettiği ve en büyük eserimiz olarak adlandırdığı Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümünü de kutluyoruz. 100 yaşında olan Cumhuriyet, Liderimizin nasıl bir lider olduğunu bize bir kez daha hatırlattı.” hatırlatıyor.” dedi.

Atatürk’ün en önemli özelliğinin vazgeçilmez bağımsızlık tutkusu olduğuna işaret eden Aksoy, şöyle konuştu: “Atatürk, Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra, hiçbir mağlup milletin direnemediği bir dönemde, sivilleri ve askerleriyle tüm dünyaya meydan okumuş ve yedi güce diz çöktürmüştür. ” dedi.

Türkiye’nin Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran, Atatürk’ün tarihteki önemli davranışlarına dikkat çekerek, “Geleceğe Atatürk’ü anarak bakabiliriz.” dedi. dedi.

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’deki Yunus Emre Enstitüsü’nde (YEE) düzenlenen törene Türkçe eğitimi alan çok sayıda öğrenci katılırken, Zagreb’in ünlü ressamlarının çizdiği Atatürk portreleri de sergilendi.

Türkiye’nin Podgorica Büyükelçisi Barış Kalkavan da 10 Kasım’ın değerli bir tarih olduğunu belirterek, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin 100. yılını kutladığını hatırlattı.

Finlandiya

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85’inci yıl dönümü dolayısıyla Türkiye’nin Helsinki Büyükelçiliği’nde anma programı düzenlendi.

Paylaşımda büyükelçiliğin hesap özetlerine yer verildi.

Baltıklar

Türkiye’nin Vilnius Büyükelçiliği de Vilnius hesabına yazarak mesajını paylaştı.

Türkiye’nin Riga Büyükelçiliği, “Vefatının 85. yıl dönümünde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm silah arkadaşlarını, bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını esirgemeyen tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Cumhuriyetimize saygı, rahmet ve minnetle.” ifadesini paylaştı.

Türkiye’nin Tallin Büyükelçiliği’ndeki gönderide, törene ait fotoğraflar paylaşılarak, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 85’inci yılında saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.” beyanı yer aldı.

Kuzey Makedonya

Türkiye’nin Üsküp Büyükelçiliği, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 85. yıl dönümünde anma töreni düzenledi.

Büyükelçiliğin Facebook hesabından yapılan paylaşımda, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 85. yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyoruz.” ifadelere yer verildi.

Arnavutluk

Türkiye’nin Tiran Büyükelçiliği, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 85. yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenledi.

Büyükelçiliğin Facebook hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümünde Tiran’da Büyükelçiliğimizdeki meslektaşlarımız ve kurum ve kuruluşlarımızın temsilcileriyle anma töreninde bir araya geldik. Atatürk’ün, silah arkadaşlarının ve silah arkadaşlarının ruhları şad olsun. Bütün şehitlerimiz mekanları cennet olsun.”

İngiltere ve İrlanda

Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 85. yıl dönümü nedeniyle Londra’daki Türkiye Büyükelçiliği ve Dublin’deki Türkiye Büyükelçiliği’nde anma törenleri düzenlendi.

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ve Büyükelçilik personelinin katıldığı törende, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85. yıl dönümünde saygı ve özlemle anıldı.

Türkiye’nin Dublin Büyükelçisi Hakan Olcay, İrlanda’da düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet bekası için birçok yeniliğe imza atan, bir devrim gerçekleştiren ve bunu millete miras bırakan Atatürk’ü rahmetle andıklarını belirtti. Türk milletine rahmetle, minnetle, şükranla.

Romanya

Romanya’nın başkenti Bükreş’te Calea Victoria Caddesi (Zafer Caddesi) üzerindeki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törene Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan’ın yanı sıra çok sayıda Türk vatandaşı katıldı.

Fransa

Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümü dolayısıyla Paris’teki Türkiye Büyükelçiliği’nde anma töreni düzenlendi.

Büyükelçiliğin X sosyal medya platformu hesabından yapılan açıklamada, “Atamızı saygı, rahmet ve özlemle anıyoruz.” İfadesi yer aldı. ???????

pendikajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler