Yaşam

Yaz Şarkısı’nda Murat’ın kızının çalışmasını istemeyen Emine’ye ayarttığı sahne gündem oldu.

Yaz döneminin en sevilen eserlerinden biri olan Yaz Müziği dizisinin son bölümünde yaşanan bir sahne olay oldu. Emine’nin evli olduğunu iddia ettiği Murat, kızı Gülbeyaz’ın kendisinden gizlediklerini öğrenince ‘Sen de mi erkeksin? Murat’ın bir erkeğin sevdiği kadına nasıl destek olması gerektiğini anlattığı sahne sosyal medyanın gündemine oturdu.

Yerli dizilere baktığımızda özellikle son dönemde ataerkilliğin doruğa ulaştığını, elden silahların düşmediğini, ‘namus’ kavramının dilden düşmediğini göreceksiniz.

Erkeklerin hep kadınların önüne set çektiği, kadınların birer birey olmaktansa erkeklerin güvencesine sığındığını izlediğimiz yerli diziden artık sevinirken, yeni dönem dizisi Yaz Şarkısı’ndan bir sahne. Budur!’ dedi.

Kızı Gülbeyaz’ı İstanbul’da okuması için gönderen Emine, Gülbeyaz’ın diziyle kendisine aslında yalan söylediğinden habersizdir ve son olarak Gülbeyaz, içinde bulunduğu durumdan sıyrılmak için arkadaşı Murat’ı koca olarak tanıştırır.

Son bölümde kızının sahnede şarkı söylediğini öğrendiğinde damadı olarak tanıdığı Emine, Murat’a erkekliğinin üzerinden geçerek buna nasıl izin verdiğini sormuştu.

Yerli dizilerden öğrendiğimiz ‘erkeklik’ konusu artık içimize o kadar işlemiş ki, Emine’nin bu sözlerine tepki göstermezken Murat’ın Emine’ye verdiği yanıt içimizi ısıttı ve keşke ibret olsun dedik. diğer diziler.

İşte Murat’ın Emine’ye verdiği harika cevap:

Söz konusu sahneyle ilgili yorumları buraya bırakıyoruz:

?

?

?

?

?

?

?

?

?

Bu sahne hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım…

habergonen.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu