Haber

Yüksek Hızlı Trenle Seyahat Eden Yolcu Sayısı 76 Milyonu Geçti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile seyahat eden yolcu sayısı 76 milyonu geçti. Her gün yaklaşık 40 bin kişi YHT konforuyla seyahat ediyor.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Eskişehir hattında ilk kez Mart 2009’da hizmet vermeye başlayan ve şu anda 11 ilde yolcu taşıyan YHT hatları hakkında yazılı açıklama yaptı. Türkiye’nin YHT teknolojisi kullanan dünyada 8., Avrupa’da 6. ülke olduğunu belirten Uraloğlu; Hızlı, konforlu ve güvenilir hizmetiyle öne çıkan YHT’lerin günde 66 sefer yaptığını belirtti. Uraloğlu, “Yüksek Hızlı Tren ile seyahat eden yolcu sayısı 76 milyonu geçti. Her gün yaklaşık 40 bin kişi Yüksek Hızlı Tren konforuyla seyahat ediyor. Yüksek Hızlı Trenler direkt geçtikleri 11 ilde ülke nüfusunun yüzde 35’ine, kombine ulaşım ile nüfusun yüzde 53’üne ulaşıyor. 53’ün hayatını kolaylaştırıyor.”

‘ZAMAN KAZANDIRIN’ YHT’ler; Uraloğlu, Ankara, Eskişehir, Konya, Bilecik, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Karaman, Yozgat, Kırıkkale ve Sivas’a direkt seferleri olduğunu belirterek, “Malatya, Bursa, Kütahya, Tavşanlı’ya da otobüs veya trenle bağlantılı olabiliyor. , Afyonkarahisar, Denizli, “İzmir, Antalya, Manavgat, Alanya ve Adana’ya kombine taşımacılık yapılıyor. Yüksek Hızlı Tren artı otobüs veya Yüksek Hızlı Tren artı tren bağlantısı ile kombine ulaşım, otobüsle seyahate göre önemli ölçüde zaman tasarrufu sağlıyor.”

YHT kullanımının güvenle ve rahatlıkla zaman tasarrufu sağladığına değinen Bakan Uraloğlu, “İstanbul-Konya-Antalya ortasında yolculuk süresi otobüsle 11 saat, YHT artı otobüs bağlantısıyla 10 saat, otobüsle 7 saat. Konya-Ankara-Sivas otobüsü YHT ile 4 saat İstanbul-Konya Karaman arası otobüsle 45 dakika 11 saat 30 dakika YHT bağlantısı ile 6 saat 55 dakika İstanbul-Eskişehir-Kütahya-Tavşanlı otobüsü ile 7 saat, 4 YHT teması ile saat 45 dakika, Ankara-Eskişehir- Kütahya-Tavşanlı otobüsü ile YHT ile 4 saat “İletişim ile 2 saat 46 dakika, Ankara-Sivas-Malatya otobüsü ile 10 saat iken 7 saate iniyor ve YHT kontağı ile 52 dakika. Artık saatlerin değeri düştü” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu