Yaşam

Zeytinyağlı Lezzetler Burhaniye’de Yarışıyor

Burhaniye Belediyesi tarafından “19. “Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği” kapsamında düzenlenen “Ödüllü Yöresel Yemek Yarışması” Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi’nde büyük ilgiyle gerçekleştirildi.

Zeytinyağlı yemekler, zeytinyağlı börekler ve zeytinyağlı tatlılar olmak üzere 3 kategoride daha düzenlenen yarışmada heyet koltukları; Balıkesir Üniversitesi – Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, BUBFA Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Memiş Kocaman, BUBFA Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Solunoğlu, Balıkesir Üniversitesi – Burhaniye Meslek Yüksekokulu Müdürü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muammer Bezirgan ve Belediye Meclis Üyesi Serap Bekiroğlu katıldı. Kazananlar açıklanmadan önce Önder Deveciler, heyet üyelerine katkılarından ve katılımlarından dolayı teşekkür ederek teşekkür plaketlerini takdim etti.

Türk mutfağının başyapıtı zeytinyağlı yemek kültürü, Ege mutfağının unutulmaya yüz tutmuş tarifleri ve değerleriyle yaşatılıyor; Tanımların hatırlanmasıyla toplumsal hafızanın tazelendiği yemek yarışmasında 3 kategoride ilk üçe giren 9 kişiye altın ödüllerin yanı sıra ikram paketleri de verildi. Kazananlara verilecek ödüller; Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Belediye Başkan Yardımcıları Oktay Erbalaban ve Tamer Midilli, Belediye Meclis Üyeleri Songül Erkeskin, Elvan Aslan ve Hasan Metin, Burhaniye CHP İlçe Başkanı Aylin Yıldırım. Ayrıca yarışmaya katılan tüm katılımcılara günün anlam ve değerine uygun olarak zeytin fideleri ve katılım belgeleri hediye edildi.

 

Kazananlar ve yemekleri şöyle:

Tatlılar kategorisinde:

1. Meral Danışmanz Ege’nin İnciri ile

2. Bosnalı Riddle Press ile Serdar Shahna

3.Mehmet Gezer’le Dible Tatlısı

Hamur İşleri Kategorisinde:

1. Ispanaklı Boşnak Böreği ile Gülçin Şahna

2. Yağlı Pide ile Mehmet Toprak

3. El Yapımı Isırgan Peynirli Börek Fatma İbiş

Gıda Kategorisinde:

1. Keşkeş-Pilav-Nohutlu Köy Tavuğu Kuru Yufka Gülsüm Aydın

2. Belgin Ertunç’lu Kuzu Yahni

3. Nermin Alkan Elibüyük’ten Zeytinyağlı Pırasa

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

yayladagihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu