İş

AB ve İKÇÜ’yü Buluşturan Önemli Proje

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile Ege Üniversitesi (AB) arasında “Ulusal Açık Ders Materyali Üretimi ve Paylaşımı” projesi için iş birliği protokolü imzalandı.

İmzalanan protokol kapsamında İKÇÜ, AB Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen proje için oluşturulan ders içeriklerine ve materyallere ulusal düzeyde erişim sağlayarak projeye uygun yazılımlar geliştirecek. Bu değerli iş birliği protokolü, AB Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Yücel ile İKCU Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduuklu’nun imzasıyla resmiyet kazandı.

Bilgi Paylaştıkça Büyür

AB’de imzalanan iş birliği protokolü hakkında bilgi veren İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Protokolün her iki üniversite için de hayırlı olacağına inandığını belirten Prof. Dr. Bulduklu, “Bilgi paylaşıldıkça çoğalır. Araştırma ve bilimin sınırları yoktur. Kurumlar arası işbirlikleri ve bu kapsamda ortaya çıkan sinerji sayesinde kaynaklar daha aktif ve verimli kullanılacaktır. Birlikte iş yapma kültürünün yaygınlaşması büyük ihtimalle öğrencilerimizin eğitim kalitesine de yansıyacaktır. Yazılım, AB tarafından hazırlanan ve onaylanan ders materyalleri ulusal/uluslararası erişime ücretsiz olarak açık olacak şekilde İKÇÜ tarafından oluşturulacaktır. Tüm altyapı, veri yedekleme ve sistem sürdürülebilirlik süreçleri Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız tarafından yürütülecektir.”

Hayat Boyu Öğrenme İçin Değerli Bir Kaynak

AB Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin projenin uyum ve süreç yönetiminde görevlendirildiğini kaydeden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Yücel, projenin teknik ve ders ekleme süreçlerinin profesyonel ekipler tarafından yürütüleceğini kaydetti. prof. Banu Yücel, öğrencilerin dersle ilgili kaynaklarını zenginleştiren ve kendini geliştirmek isteyen herkesin yararlanabileceği açık ders materyalleri projesinin bu açıdan yaşam boyu öğrenme için değerli bir kaynak oluşturduğuna dikkat çekti.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu