Haber

Futbolun babaları sahaya çıkıyor

Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği “Futbolun Babaları” projesi kapsamında esnaftan polise farklı mesleklerden 40 yaş üstü vatandaşlar halı sahada şampiyonluk mücadelesi verecek. 24 takımın yer aldığı Babalar Ligi’nde ünlü futbolcuların da katılımıyla lig kuralları belirlendi. 1,5 ay sürecek turnuva sonunda başarılı olanlara Fair-play özel ödülü ve sürpriz ikramlar verilecek.

Bağcılar Belediyesi, 40 yaş üstü ilçe sakinleri arasındaki diyaloğu geliştirmek ve aralarındaki dostluğu pekiştirmek amacıyla “Futbolun Babaları” projesini hayata geçirdi. Büyük ilgi gören turnuvaya, manavdan kasaba öğretmenlerine ve polise kadar 400’ü aşkın mahalleli başvurdu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Babalar Ligi’nde mücadele edecek 24 kadro oluşturuldu.

Küme kura çekimine ünlü isimler katıldı

Turnuvanın ilk ayağı olan küme kura çekimi dün akşam Bağcılar Belediyesi Cumhurbaşkanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’in ev sahipliğinde düzenlenen programda; Eski milli futbolcular Saffet Akyüz, Ahmet Dursun, Ogün Temizkanoğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şahin de katıldı.

40 yaş üstü bir hareket getireceğiz

Sporun merkezinde bir ilçe olduklarını belirten Özdemir, “Hoşumuza giden bir düzenleme oldu. Keyifli bir başlangıçla bu akşam Bağcılar halkının huzurundayız. Turnuvaya 24 takım katılıyor. Gruplar 8 asıl oyuncu ve 5 yedek oyuncu şeklinde oluşturulur. Bu akşam küme çekilişi ile turnuvanın startını veriyoruz. Daha sonra kümeden ilk iki grup çeyrek finale yükselecek. Ardından yarı finaller ve finaller. Rastgele bir mücbir sebep olmadıkça, kötü hava şartlarından dolayı 5 Mart’ta tamamlamayı planlıyoruz. Sosyal belediyeciliğin çok değerli örneklerini gösteriyoruz. Göreve geldiğimizden beri özellikle gençlerin ve çocukların belediye lideri olacağımızı vurguladık. Kadıları, engellileri, yaşlıları ihmal etmiyoruz.

Babaları ihmal etmeyelim dedik. Onları güzel bir aranjmanla hatırladığımızı ve onlara doğru fiyatı verdiğimizi göstermek istiyoruz. Bu yüzden 40 yaş üstüne sınır koyduk. Bağcılar’da 40 yaş altı halı saha maçları çok oynardık aslında ama 40 yaş üstü için de biraz aktivite kazandırmanın gayreti içindeyiz. Güzel bir katılım oldu, güzel bir sayıya ulaştık. Tribünlerin dolu olacağına eminim. Festival boyunca keyifli görüntülerin ortaya çıktığı bir dönemin hayalini kuruyoruz” dedi.

Fair-play oyun kurallarını çiğnemeyin

Organizasyonda emeği geçenleri tebrik eden Akyüz, “Heyecanlı olacak. Futbol dışarıdan kolay görünüyor. Çocukları eleştiren babaların neler yaptığını sahada göreceğiz” diyen Temizkanoğlu, oyunculara hırslı olmamalarını ve Fair-play oyun kurallarının dışına çıkmamalarını tavsiye etti. Konuşmaların ardından Özdemir’in çekimleri için setler belirlendi. ve ünlü isimlerden oluşan Özdemir, turnuvaya katılan gruplara havlu, şampuan ve duş jeli gibi eşyaların bulunduğu spor çantası hediye etti.

15 Ocak Pazar günü oynanacak açılış maçıyla başlayacak ve 5 Mart’ta oynanacak final maçıyla sona erecek. Renkli görüntülere sahne olacak turnuva sonunda başarılı olan takımlara sürpriz ödüller ve Fair-Play Özel ödülü verilecek.
 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu