Haber

AK Parti’nin Edirne ilçe ve belde belediye başkan adayları açıklandı

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – Edirne’de düzenlenen toplantıda AK Parti ilçe ve belediye başkan adayları tanıtıldı. AK Parti Edirne İl Teşkilatı tarafından düzenlenen tanıtım toplantısında AK Parti adayları, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Lideri Erkan Kandemir tarafından resmen açıklandı.

Tanıtım toplantısına AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, AK Parti İl ve İlçe başkanları, belediye başkan adayları ve partililer katıldı.

AK Parti Edirne İl Teşkilatı’nın ilçe ve belde belediye başkan adaylarını tanıtma toplantısında AK Parti’nin adayları, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Lideri Erkan Kandemir tarafından resmen açıklandı.

Adayları açıklamadan önce bir konuşma yapan Kandemir, şunları söyledi: “Edirne başka bir şehir, ilham aldığımız, Cumhur İttifakı’nın ruhunu oluşturan değerlerimiz var. Ülkemizi, milletimizi meşrulaştırarak siyaset yapıyoruz. AK Parti olarak kendimizi 22 yıl önce kurulmuş bir siyasi parti olarak değil, bu milletin itirazı, heyecanı ve coşkusu olarak tanımlıyoruz. İlham aldığımız değerleri, büyük tarihimizin izlerinde görüyoruz. Bu hareketin yapmaya çalıştığı şeyi tam olarak özetleyen bazı şehirler var. Oraya bakarsanız kendinizi göreceksiniz. Onun için Edirne sadece AK Parti siyaseti için, Cumhur İttifakı için bir şehir değil, değerli bir şehirdir. Yüzyıllardır dünyaya adaleti dağıtan, asırlardır insanı merkeze alarak siyasetin nasıl yapılacağını dünyaya öğreten ve gösteren bir medeniyetin çocuklarıyız. Bizim için Edirne, böyle bir medeniyete başkentlik yapmış şehrin sokaklarında dolaşırken başınızı kaldırdığınızda ruhunuzu hissettiren bir şehir. Sadece bir sınır şehri değil, insanıyla, dokusuyla, anlayışıyla, kapsayıcılığıyla, birlikte yaşama kültürüyle, kimseyi ötekileştirmeyen o medeniyet algısı ve anlayışıyla yaşatan bir şehir. Bu yüzden bu şehre ayrı bir sevgimiz var. Onun için Edirne’de bizim istediğimiz ve istediğimiz şey, Edirne’ye daha çok hizmet etmek, heyecanla koşmak, vatandaşlarımız fırsat verirse siyaset anlayışımızı Edirne sokaklarında hizmete dönüştürmektir. 5 yıldır birlikte çalıştığım ve şehrini çok sevdiğini bildiğim eşim Belgin ile 31 Mart’ta Edirne’de görev başında olacağız. Hem Edirne merkezde hem de ilçelerde bir destan yazacağız. “Tüm belediye başkan adaylarımıza başarılar diliyorum.”

İşte Erkan Kandemir’in açıkladığı AK Parti belediye başkan adayları;

Enez: Abdullah Bostancı, Havsa: Aydın Balkan, İpsala: Mehmet Kerman, Keşan: Mustafa Helvacıoğlu, Lalapaşa: İsmail Arslan, Meriç: Yunus Atay, Uzunköprü: Mustafa Ravalı, İpsala Esetçe: Cemal Deniz, İpsala Yenikarpuzlu: Ufuk Atalay, Keşan Beğendik: Ferat Gülver, Keşan Yenimuhacir: Mustafa Türker, Meriç Küplü: Ahmet Dalga, Meriç Subaşı: Göksel Tüfekçi, Uzunköprü Kırcasalih: Samet Ertaş.

Süloğlu’nda AK Parti aday göstermedi, İttifak kapsamında MHP ise burada aday gösterecek.

habercermik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu