Haber

Alparslan Bayraktar kimdir?

Yeni hükümette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak göreve başlayan Alparslan Bayraktar, lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. Bayraktar, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Ekonomi Hukuku ve Fletcher School of Law and Diplomacy’den Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans derecelerine sahiptir. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yer Sistem Bilimleri Bölümü’nde Güç Ekonomisi ve Politikası alanında doktorasını tamamladı.

2016-2018 yılı ortasında ETKB Müsteşar Yardımcısı ve Dış Menfaatler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü; 2010-2016 yılları arasında Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu’nda Meclis Üyesi olarak görev yaptı. Kamu görevlerinden önce yurt içi ve yurt dışında özel sektörde çalıştı.

Uluslararası kuruluşlar bünyesinde güç yönetimi ve regülasyon alanında çalışmalar yapan Bayraktar, Güç Düzenleyiciler Konfederasyonu (ICER) ve Güç Düzenleyiciler Bölgesel Derneği (ERRA) Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Bayraktar, halen Dünya Güç Kurulu’nun Türkiye Başkanı’dır. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu