Teknoloji

Akıllı telefonunuzu neden kılıfıyla şarj etmeyesiniz?

Birçok akıllı telefon, lityum iyon pillerle çalışır ve bu piller, telefonunuzu nasıl şarj ederseniz edin zamanla bozulur. Bunun nedeni, elektrotların ortasındaki yük taşıyıcılarını kaydırarak işlev görmeleridir ve bunu yaparken de bileşen modülleri, stres altında kalmanın bir sonucu olarak zamanla daha az verimli hale gelir.

Telefonunuzu çok uzun süre şarj etmek veya şarj etmeden önce pilin tamamen bitmesini beklemek ( yani 0’dan şarj oluyor ) elektrotları zorlamanın ve akıllı telefonunuzun pil ömrünü kısaltmanın mükemmel yollarıdır. Ama belki de bir pili öldürmenin en etkili yollarından biri aşırı ısınmasına izin vermektir.

Telefonunuzu kılıfla kullanıyorsanız , telefonunuzu daha uzun süre kullanabilmeniz için şarj olurken kılıfı çıkarmak uygun bir seçim olabilir. Çünkü telefon şarj olurken normalden biraz daha fazla ısınıyor ve kılıf bu ısıyı telefonun etrafında koruyarak bataryaya zamanla etkili bir şekilde zarar veriyor. Başka bir deyişle, uygun ısı dağılımını engeller.

Telefonunuzu şarj ettikten sonra önemli ölçüde ısınıyorsa bu, aşırı ısınmaya başladığının ve pil kapasitesini tükettiğinin bir işareti olabilir. Isıyı hissetmiyorsan, sorun değil. Ancak bu, pilin gelecekte zarar görmeyeceği anlamına gelmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu