Teknoloji

Ek MTV ödeme tarihi ne zaman? Ek Motorlu Taşıtlar Vergisini Kimler Ödeyecek?

Yılda iki kez ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi, 2023 yılında bir kez olmak üzere iki kez ödenecek. Ocak ve Temmuz aylarında ödenen MTV bedelleri bu yıl 4 kez ödenecek. İlk taksitte 2, ikinci taksitte 2 taksit olacak.

MTV EK ÖDEME İÇİN SON TARİH NE ZAMAN?

MTV’nin ek taksiti, kanunun yayımını takip eden ay olan Ağustos ayı sonuna kadar, ikinci taksiti ise Kasım ayı sonuna kadar ödenecek.

2023 yılının ikinci yarısında ilk kez tescil edilen sıfır kilometre aracın ek MTV’si 6 aylık sürenin yarısı olarak hesaplanacak ve peşin ödenecek. Yani, Eylül 2023’te ilk kez tescilli ve tescilli araba, yıllık MTV’nin ek yarısı alınacak.

EK MTV’DEN KİMLER HARİÇ OLACAK?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığınca Vergi Usul Kanunu kapsamında “mücbir sebep” ilan edilen yerlerde; Deprem tarihi itibari ile tescil ve tescil edilen taşıtlar, depremlerde yıkılan veya ağır veya orta hasarlı bina sahiplerine ait taşıtlar, depremlerde ağır hasar nedeniyle kullanılamaz hale gelen taşıtlar, eşini veya eşini kaybeden mükelleflere ait taşıtlar. deprem nedeniyle birinci derece akrabalarından birinin ek MTV’si istisnai olacaktır.

EK MTV NE KADAR OLACAK?

Örneğin, 1-3 yaşında ve 1301-1.600 santimetreküp motor hacmine sahip aracı için ilk taksiti Ocak’ta 1846 lira, ikinci taksiti de Temmuz’da 1846 lira ödemek zorunda olan mükellef, , teklif bu ay yasalaşırsa, 1846 Ağustos ayının sonuna kadar, 1846 Kasım ayının sonuna kadar. yine 1846 lira ek vergi ödeyecek. Örnekte verilen araç için 2023 yılında toplam 3 bin 692 lira ödeyecek olan mükellef, ek MTV ile toplam 7 bin 384 lira ödemiş olacak.

Kanunun yayımı tarihi ile 31 Aralık 2023 tarihleri ​​arasında ilk defa tescil ve tescili yapılacak araçların ek MTV’si, bu araçların MTV’si ile birlikte nakden ödenecek.

Ek MTV bir kez uygulanarak genel bütçe geliri olarak kaydedilecektir.

kirikhan-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu