İstanbul

İstandul’da ‘Ölümsüz Alay’ yürüyüşü

Sputnik muhabirinin bildirdiği üzere, Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nun yazlık binasının alanında düzenlenen ‘Ölümsüz Alay’ etkinliğine diplomatik misyonunun çalışanları ve İstanbul’da yaşayan Rus yurttaşlar katıldı. Yürüyüşten önce ‘Aziz Georgiy Kurdelesi’ etkinliği düzenlendi.

Savaşa katılan yakınlarının portrelerini ve bayraklar taşıyan katılımcılar, Mayıs 1917’de İstanbul Boğazı’nda muharebe görevini yerine getirirken batan ‘Morj’ adlı Rus denizaltısının hayatını kaybeden denizcileri anısına yapılan askeri anıta yürüdü.

Anıta çelenk ve çiçekler bırakıldı, ayrıca bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan bir miting düzenlendi.

Başkonsolos Andrey Buravov, yaptığı konuşmada sözde kolektif Batı ülkelerinin Nazizmin yeni bir kılıkta yeniden canlanmasını aktif olarak teşvik ettiği ortamda Büyük Vatanseverlik Savaşı’na katılanların kahramanlıklarının anısını korumanın önemine dikkat çekti.

Türkiye’deki Moskova Patrikhanesi’nin inananlarının ruhani yönetiminden sorumlu rahip Georgiy Sergeyev, şükran duası okudu. Etkinliğin sonunda katılımcılara sahra mutfağından yemekler ikram edildi.

Diğer bir ‘Ölümsüz Alay’ yürüyüşünün de İstanbul’un kuzeyinde yapıldığı öğrenildi. Organizatör Rimma Rizayeva, Sputnik’e açıklamasında İstanbul’un kuzeyinde yurttaşların katılımıyla bir ‘Ölümsüz Alay’ yürüyüşünün daha gerçekleştiğini, öncesinde ise en az 30 otomobilin katıldığı bir otomobil geçidinin düzenlendiğini anlattı.

bogazliyanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu