Ekonomi

Kurumlar Vergisi Genel Tebliği’nde Değişiklik

Hazine ve Maliye Bakanlığının (Gelir İdaresi Başkanlığı) Kurumlar Vergisi Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre “Yatırım katkı bedelinde endeksleme” başlıklı bölümün sonuna aşağıdaki fıkralar eklenmiştir:

“17/10/2016 tarihli ve 2016/9495 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Yapılmasına Dair Kararın 12 nci maddesinin on yedinci fıkrasında; entegrasyon sağlayan ve minimum 10 yıllık yatırım süresi olan etaplardan oluşan yatırımlar 5 milyar. TL yatırım harcamasının gerçekleşmesini müteakip kısmi tamamlama işlemi yapılabileceğine karar verilmiştir.

Buna göre, ilgili teşvik belgesi kapsamındaki yatırıma katkı bedelinin yukarıdaki düzenleme kapsamında kısmi tamamlama işlemi yapılan hesap devrinin sonuna kadar kullanılamayan kısmı yatırım ile sınırlıdır. kısmen tamamlanan kısmın katkı payı, Vergi Tarz Kanunu kararlarına göre kısmi tamamlamanın yapıldığı hesap devrini takip eden yıllarda. belirlenen, değerleme oranı artırılarak dikkate alınabilir.”

Elektrikli motorlu araç üreticileri için yatırım katkı tutarı kullanımı

Sera etkili egzoz gazı emisyonlarını tamamen ortadan kaldıracak teknolojilerin geliştirilmesi amacıyla Türkiye’de münhasıran yürütülen Ar-Ge faaliyetleri sonucunda geliştirdikleri elektrikli motorlu taşıtları Türkiye’de üreten mükellefler, madde kapsamındaki haklarına sahip olurlar. Bu yatırımlarla ilgili olarak bu Kanunun 32/A maddesi esas kararda belirlendiği ölçüde. Cumhurbaşkanı, söz konusu malın ilk defa iktisap edilmesi nedeniyle 31/12/2035 tarihine kadar vergi dairesine ödenen ÖTV’yi kısmen veya tamamen nakden ödeyerek, bu mükelleflerin elde ettikleri yatırıma katkı paylarını kullandırmaya Cumhurbaşkanı yetkilidir. veya takvim yılının üçer aylık dönemlerinin prestiji ile vergi borçları için bir kesinti olarak.

Kurumlar Vergisi Kanunu’nun süreksiz 12. maddesi kapsamında 31/12/2032 tarihine kadar en fazla 960 bin araç için kullanılacak yatırıma katkı tutarı, yatırıma katkı tutarının %56,5’ini geçemez. 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi kapsamında hak kazanan yatırımlar. .

Birinci fıkra kapsamında belirlenen yatırıma katkı tutarı, bu yatırım kapsamında üretilen araçların ilk iktisabı vesilesiyle ödenen ÖTV’nin tamamı, nakit olarak veya vergi borçları için indirim olarak, takvim yılının üçer aylık dönemlerinin prestijiyle. açıklama yapılmıştır.

haber-korkuteli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu