Haber

Kırıkkaleli kadınlar Filistin’e destek için oturma eylemi yaptı

Kırıkkaleli kadınlar Filistin’e destek için oturma eylemi yaptı

KIRIKKALE – İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Kırıkkale’de bir grup kadın oturma eylemi düzenledi.

Kırıkkale’de bir grup kadın Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Türk ve Filistin bayrakları taşıyan kadınlar, İsrail’e “Soykırıma hayır”, “İnsanlık ölüyor, dünya izliyor”, “İsrail ürünlerini almıyoruz, gıda ihraç etmiyoruz” yazılı pankartlarla tepki gösterdi. Oturma eylemine katılan Türkan Akkaman, millet olarak üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Soykırımın yaşandığını ifade eden Akkaman, “Bütün devlet başkanlarına İsrail’i kınıyor ve tüm mazlum Filistinlilerin yanında olduğumuzu söylüyoruz. Ümmet olarak bunu kendimiz yapacağız. Orada bir soykırım yaşanıyor. İsrail’in Filistin’de küçük çocuklara soykırım yaptığını söyleyen Akkaman, “Bu soykırım yıllardır devam eden bir soykırımdır. Artık devletin, devlet adamlarının ve İslam dünyasının buna ‘dur’ demesi gerekiyor. ‘Bir İsrail ürünü satın almazsak ne olur?’ Söylemeyelim. “Bugün doğru ile yanlışın savaşıdır” dedi.

Raciye Ünal, “Buradan milletimize sesleniyorum; İsrail mallarını bedava verseler de almayın diyorum. İsrail mallarını almayalım ki Filistin özgür olsun.”

aglasunajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu