Haber

Tarımda Kadın Çalıştayı: Tarımda Kadın Önemli Rol Oynuyor

Tarımsal üretimin ve kırsal yaşamın sürdürülebilirliğinin sağlanmasında kadının öncü rolüne dikkat çekmek amacıyla ‘Sürdürülebilir Kalkınma için Tarımda Kadın Çalıştayı’ ilk kez Tarım ve Orman Bakanlığı konferans salonunda gerçekleştirildi, Kütahya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü.

Tarım ve Orman Bakanlığı Milli Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Yayın ve Öğretim Dairesi Başkanı Ali Gül’ün çevrimiçi çalıştayında, Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürü Emre Yeniay, Müdür Yardımcısı Mustafa Kurt, Şube Müdürleri, TKDK İl Koordinatörü Birsen Karaaslan, son olarak sorumlu yaş meyvesi ve Zerzevat Yetiştiricileri Birliği Pazarlama Kooperatifi başkanı İsmail Çınar ve kadın çiftçilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürü Emre Yeniay, “Kadın varsa tarlada kadın varsa üretim vardır. Kadın varsa orada hayat, hareketlilik vardır. Kırsalı hep birlikte canlandıracağız.” kadınlarımız.”

Yetiştiricilikte kadının yeri ve kooperatifçiliğin değeri hakkında bilgi verildi. Kadın çiftçilerin konuyla ilgili görüş ve talepleri dinlendi. Programın sonunda İl Müdürü Emre Yeniay’a Sonlu Sayıda Yaş Meyve Sebze Yetiştiricileri Birliği Pazarlama Kooperatifi Lideri İsmail Çınar tarafından plaket takdim edildi. – KÜTAHYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu