Yaşam

Çadırları Çıkarma Zamanı: Muğla’da Kamp Yapabileceğiniz En Güzel Koylar Listesi

Dört duvar arasında tatili sevmiyorum, kendi imkanlarımla doğayla baş başa tatil yapmak istiyorum diyenler için mi buradasınız? Yaz geldiğinde ya milli piyangodan para kazanmak zorunda kaldığımız ya da astronomik fiyatlarla tatil yapma hayali kurduğumuz günlerde kamp tutkunları için bu yazı hazırlandı. Ancak kamp yapmayı sevmiyorum, ucuz ama puanı iyi otelleri merak ediyorum diyorsanız önceki yazılara bir göz atmakta fayda var. Hazır mıyız sevgili okur? Ben hazırım… ?️

1. Darboğaz Yuvası

Muğla Fethiye’de yer alan Darboğaz Koyu kamp alanı, sessiz ve sakin ve harika doğası ile kampçıları bekliyor. Ücretsiz kamp alanı Muğla şehir merkezine 154 km, Fethiye’ye 25 km uzaklıktadır. Bu güzel koya doğrudan karadan ulaşmak ne yazık ki mümkün değil. Koya yaklaştıktan sonra aracınızı bırakıp kalan patikayı 1 km yürüyebilir ya da tekne ile gidebilirsiniz. Gemiler Adası ve Babadağ manzaralı Darboğaz kamp alanı çevresinde ihtiyaçlarınıza yönelik rastgele bir işletme bulunmadığından buraya gelmeden önce yanınıza almanız gerekmektedir.

Konum için tıklayın.

2. Osmanağa Koyu

Dalaman’da bulunan Osmanağa Koyu; Eşsiz bir doğaya sahip başka bir koydayız. Göcek Adası görünümündeki Osmanağa Koyu’na giden 5 kilometrelik yol asfalt ama kalan 2 kilometre toprak yol o yüzden dar ve biraz zorlayıcı olabilir. Otoyolu tercih etmiyorum diyenler için Göcek tekne çeşitleri ile koyu gezmek daha sağlıklı olacaktır. Osmanağa Koyu’nda işletme ve tesis olmadığı için tuvalet, duş, soyunma kabini gibi özel tesisler bulunmuyor. Koya giderken ihtiyacınız olan her şeyi yanınıza almalısınız.

Konum için tıklayın.

3. Kille Koyu

Kille Koyu, tertemiz ve berrak denizi ile Dalaman’da denize girebileceğiniz en keyifli koy bence. Yüzerken denizi görebileceğiniz kadar temiz olan Kille Koyu’nda dalga yok ama rüzgar ılımlı. Koy belediye tarafından işletildiği için büfe bulunmaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi büfeden alabilir, şezlong ve şemsiyeleri 20 TL ile 40 TL arasında değişen fiyatlarla kiralayabilirsiniz. Kille Koyu’na giriş kişi başı 10 TL olup, tuvalet, duş ve soyunma kabini bulunmaktadır.

Konum için tıklayın.

4. Bin Körfez

Göcek 12 adalar tekne rotası üzerinde bulunan Binlik Koyu’na girişler ücretsizdir sevgili kamp severler. Hamam Koyu ile Martı Koyu’nun ortasında bulunan Binlik Koyu’nun turkuaz denizi ve doğasını görünce bu koydan çıkmak istemeyeceksiniz. Çam ve zeytin ağaçlarıyla çevrili Binlik Koyu’nda gelişigüzel bir işletme yok. Kısa süreli konaklamalar için uygun olabilir.

Konum için tıklayın.

5. Lakos Körfezi

Lakos Koyu’nun Dalaman’ın cennetten batık köşelerinden biri olduğunu söylemek abartı olmaz. Çok zorlu bir ulaşım yolu olan Lakos Koyu’na araçla gidecekseniz, aracınızı park ettikten sonra yaklaşık 20-30 dakika sürebilen uzun bir yürüyüş sizi bekliyor. Tuvalet, duş gibi sosyal tesislerin yanı sıra restoran, kafe gibi sosyal ve aktif tesislerin bulunmadığı Lakos Koyu sadece doğası gereği ziyaret edilmektedir. Lakos Koyu’na giriş ücretsizdir, maalesef çocuklu aileler için pek uygun değildir ve giderken ekipman ve malzemelerinizi yanınızda bulundurmalısınız.

Konum için tıklayın.

6. Göbün Koyu

Merdivenli Koyu üzerinden 15 dakika yürüyerek ya da tekne ile gidebileceğiniz harika bir koy. Göbün Koyu’nda yiyecek ve içecek alabileceğiniz bir işletme var. Çam ve zeytin ağaçlarının ortasında yer alan Göbün Koyu, Göcek ve Dalaman çevresindeki en güzel restoranların bulunduğu koylardan biridir ve buraya sadece yemek yemek için gelenler de vardır. Tuvalet ve duş imkanı bulunan Göbün Koyu’nu çocuklu aileler tekne ile de ziyaret edebilirler.

Konum için tıklayın.

7. Merdiven Bölmesi

Adını köylere çıkmak için kayalara oyulmuş merdivenlerden alan Merdivenli Koyu, Dalaman ve Göcek’te mutlaka görülmesi gereken koylardan biri. Merdivenli Koyu’na giriş ücretsiz olup ulaşım tekne türleri ile sağlanmaktadır. Rastgele tesisler ve sosyal tesisler olmadığı için ihtiyaçlarınızı çevre köylerden temin edebilirsiniz. Denizi berrak ve temiz olan Merdivenli Koyu’na 10-15 dakikalık yürüme mesafesinde bir restoran bulunmaktadır. Ladder Bay çocuklu aileler için de uygundur.

Konum için tıklayın.

8. Hamam Koyu (Kleopatra Koyu)

Kleopatra (Hamam) Koyu, Muğla Göcek’te bulunan ve ücretsiz kamp yapabileceğiniz bir diğer doğal ve denize sıfır Muğla koyudur. Bir rivayete göre Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın bu koyu sık sık ziyaret ettiğine inanılır. Hamam Koyu, her yıl yerli ve yabancı pek çok kamp severin uğrak noktasıdır. Her dönem gelen yoğun kalabalığa rağmen! deniz temiz kalmayı başardı. Kamp yapmak isteyenler için ise güneşten kaçıp gölgede kamp kurabilecekleri ormanlık alan bulunmaktadır. Bakir bir bölge olduğu için tuvalet ve duş alanı bulunmamaktadır. Koya oldukça yakın olan Lidya antik kentini de ziyaret edebilirsiniz.

Konum için tıklayın.

9. Sarsala Koyu

Dalaman’da bulunan ve gezinizin doruklarına ulaştığınızda ‘vay canına’ iç çekeceğiniz Sarsala Koyu’na Göcek tekne türlerine katılarak veya Dalaman üzerinden dolambaçlı ve dar yoldan karayolu ile ulaşabilirsiniz. Sarsala Koyu’na giriş kişi başı 10 TL’dir. Tuvalet, soyunma kabini ve duş imkanı bulunmaktadır. Otopark yok ama aracınızı park edebileceğiniz uygun yerler var. Şezlong ve şemsiye kiralamak 20 TL ile 40 TL arasında değişiyor ve yiyecek-içecek alabileceğiniz bir işletme var. Denizi ve kumsal alanı kum olan Sarsala Koyu’nun denizi 25 metreye kadar sığdır.

Konum için tıklayın.

10. Akvaryum Koyu

Akvaryum Koyu, Tersane Adası ile Domuz Adası’nın ortasında yer almaktadır. Yıkılan deniz fenerlerinin kalıntılarına ev sahipliği yapan Akvaryum Koyu, Göcek’te tekne çeşitliliği ile mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir. Berrak ve masmavi bir denize sahip olan Akvaryum Koyu’nda herhangi bir işletme ya da restoran bulunmuyor. Tamamen doğa ile iç içe olacağınız Akvaryum Koyu’nda kamp yapmak isteyeceksiniz. Akvaryum Koyu’na giriş ücretsizdir.

Konum için tıklayın.

11. Sıralıbük Koyu

Muğla’da kamp yapabileceğiniz koylar listemizde yer alan Sıralıbük Koyu, doğa ile iç içe keyifli vakit geçirebileceğiniz en keyifli koylardan biridir. Dalgasız ve rüzgarsız sakin körfez denizi pırıl pırıl, pırıl pırıl ve tertemiz olunca kamp yapmamak imkansız hale geliyor. Tekne çeşitleri ile gezebileceğiniz Sıralıbük Koyu’na giriş ücretsizdir. Kıyısında çakıl taşları bulunan koyda rastgele bir işletme ya da tesis bulunmuyor.

Konum için tıklayın.

12. Bedri Rahmi Koyu

Adını Türk şair ve yazar Bedri Rahmi Eyüboğlu’ndan alan bu koyda Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun bir kaya üzerine yaptığı mükemmel bir balık figürü var ve dikkatlice incelerseniz 6-7 farklı hayvan olduğunu göreceksiniz. üzerine çizimler. Göcek tekne türlerine katılarak ulaşabileceğiniz Bedri Rahmi Koyu’na ulaşım kara aracı ile sağlanıyor ancak araba ile yolun tam konumunu bilmeyenler için pek doğru olmayacaktır. (kaybolabilirsiniz) Bu yüzden tekne tipine katılmanız sizin için daha iyi olacaktır. Bedri Rahmi Koyu’nda hizmet veren küçük bir restoran da bulunmaktadır. M.Ö. 350 yıllarında Likya dönemine ait kaya mezarlarını da ziyaret edebilirsiniz. Berrak bir denizi olan Bedri Rahmi Koyu’na aileler tekne ile de gidebilirler.

Konum için tıklayın.

13. Martı Koyu

Kayaya çizilen martı figürü ile dikkat çeken Martı Koyu’nun denizi oldukça temiz ve doğası kamp yapabileceğiniz bir başka koy. Dalaman ve Göcek’te sakinlik ve sessizlik arayanlar için uygun olan Martı Koyu tamamen bakir bir bölgedir. Rastgele bir tesis yok ve maalesef tuvalet gibi imkanlar da yok. Doğada yürümeyi sevenler için parkurları bulunan Martı Koyu’nu tekne çeşitlerine katılarak keşfedebilirsiniz. Martı Koyu’na giriş ücretsizdir ve çocuklu aileler de tekne çeşitleri ile Martı Koyu’nu keşfedebilir.

Konum için tıklayın.

14. Saksı Koyu

Sessizliğin ve sakinliğin hakim olduğu eşsiz bir koy olan Saksılı Koyu, temiz denizi ve ferah ormanlarıyla kampçıların gözdesi. Marmaris’in Taşlıca bölgesinde yer alan Saksılı Koyu’na giriş ücretsizdir.

Konum için tıklayın.

15. Gebekse Koyu

Muğla Marmaris’in en otantik koylarından biri olan Gebekse Koyu, Antik Gebese Kilisesi ve antik kent kalıntıları ile kamp yapabileceğiniz bir diğer yer. Tarihe tanıklık edeceğiniz Gebese Koyu’nu tekne çeşitleri ile gezebilirsiniz ancak karadan ulaşımın mümkün olmadığı koya giriş ücretsizdir. Marmaris Orhaniye sınırları içerisinde yer alan Gebekse Koyu’nu ve tarihini kamp yaparak keşfedebilirsiniz. Koyun çevresinde restoran, restoran ve kafeler bulunmaktadır. Tuvalet, elektrik ve su ihtiyaçlarınızı tesislerden temin edebilirsiniz.

Konum için tıklayın.

16. Ekincik Koyu

Ekincik Koyu, Köyceğiz’e bağlı bir koy. Kamp alanı, bungalov konutlar ve villa imkanları da mevcuttur. Plaj alanında şemsiye ve şezlonglar bulunmaktadır. Çocuklu aileler için oldukça uygun olan koya Köyceğiz’den Ekincik servisleri ile gidebilirsiniz. Ekincik Koyu’na giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiyeler tesisler ile ilgili olduğu için fiyatlandırılmaktadır. Yiyecek ve içecek tesisleri mevcuttur.

Konum için tıklayın.

17. Akbük Koyu

Didim ilçe merkezine yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan Akbük Koyu’ndaki ücretsiz kamp alanında altın kumsalda ayak basmanın huzurunu hissedeceksiniz. Akbük Koyu’nda çadırınızı kuracağınız alanlar yemyeşil ağaçlarla çevrili. Yaz dönemi oldukça kalabalık olduğu için bölgede çadır kurmak için sabah erken saatlerde veya hafta içi boş bir alan bulmak için gitmeniz gerekiyor. Akbük Koyu’nda kamp yaparken Esinti Plajı’na giderek tuvalet, duş, büfe, market, plaj, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Konum için tıklayın.

18. Balkabağı Koyu

Dünyanın korunan 100 dağının ortasında yer alan Babadağ’ın eteğinde yer alan Kabak Koyu, Fethiye merkeze 33 kilometre uzaklıkta. Kabak Koyu’nda doğa ile iç içe kamp yapabileceğiniz birçok alan bulunuyor. Genç doğa tutkunlarının en sık tercih ettiği kamp alanlarının ortasında yer alan Kabak Koyu’nda çakıllı bir plaj da bulunuyor. Ayrıca Kabak Koyu’nun 513 kilometre uzunluğundaki Likya Yolu üzerinde yer alması koyun değerini daha da artırmaktadır.

Konum için tıklayın.

19. Katrancı Koyu

Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı Yanıklar mevkiinde yer alan Katrancı Koyu, ailelerin, dostların ve kamp yapmayı merak edenlerin tercih ettiği bir koy. Çam ağaçlarının ortasında ve birbirinden güzel iki koya sahip olan doğa ormanı içerisinde ister çadır ister karavan olarak kamp yapabilirsiniz. Fethiye ilçe merkezine sadece 15 kilometre uzaklıkta okaliptüs ve çam ağaçları arasında yer alan Katrancı Orman Kampı’nda deniz manzarası eşliğinde unutulmaz bir kamp deneyimi sizleri bekliyor.

Konum için tıklayın.

20. Cennet Koyu

Bodrum’un en bakir bölgelerinden biri olan Cennet Koyu, çevresinde hiçbir tesisin bulunmadığı, mavi ve yeşilin her tonunu gözlemleme imkanı bulabileceğiniz eşsiz bir koy. . Doğaseverler ve kampçılar tarafından da sıklıkla ziyaret edilmektedir. Şimdi ise Cennet Koyu’nun doğal güzelliğini kaybetmemiş turkuaz denizinde yüzmek size güzel gelecek. Çocuklu ailelerin gönül rahatlığıyla tercih edebileceği Cennet Koyu oldukça sığ bir denize sahiptir. Teknelerin zaman zaman uğradığı koyda seyyar satıcılar gün boyunca simit, su, midye gibi atıştırmalıklar satıyorlar.

Konum için tıklayın.

habergeyve.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu