Haber

Rusya’daki Türk vatandaşları cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başında

Rusya Federasyonu’nda yaşayan Türk vatandaşları, Türkiye’de 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci versiyonu için sandık başına gitti.

Başkent Moskova’daki Türk vatandaşları yerel saatle 08.00’den itibaren Moskova’daki Türkiye Büyükelçiliği önünde kurulan sandıklarda oy kullanmaya başladı.

Türkiye’de vatandaşların St.Petersburg, Kazan ve Novorossisk Başkonsolosluklarında açılan sandıklarda vatandaşların oy kullanma işlemleri 22 Mayıs akşamına kadar devam edecek.

Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, 2 numaralı sandıkta oy kullandı. Büyükelçilik binasında 3.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Büyükelçi Samsar, ikinci tip seçimlerde 77 ülkede oy kullanılacağını bildirdi.

Rusya’da 4 yerde sandıkların kurulduğunu belirten Samsar, “Moskova Büyükelçiliğimizin yanı sıra Kazan Konsolosluğumuz, St. General, Pazartesi akşamı kapalı olacaklar ama bu sefer oy verme saatleri saat olarak biraz daha uzun, sabah 8 ve akşam 22’den itibaren açık kalacak.” söz konusu.

Tüm vatandaşları oy kullanmaya davet eden Samsar, “Seçimin güvenli bir şekilde geçmesi için her türlü tedbiri aldık. Aynı şekilde Rus makamları da seçimin güvenli ve huzurlu bir ortamda yapılması konusunda bizlere yardımcı oluyor. Tüm vatandaşlarımızdan oy kullanmalarını bekliyorum. bu üç gün içinde.” terimleri kullandı.

haber-defne.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu