Haber

Sudan’ın Güney Darfur eyaletindeki hava saldırılarında 40 sivil hayatını kaybetti

HARTUM, 14 Eylül (Xinhua) — Görgü tanıkları ve sağlık kuruluşlarına göre, Sudan’ın güneybatısındaki Güney Darfur eyaletinin başkenti Nyala’da çarşamba günü kalabalık bir pazar yeri ve sivillerin yaşadığı mahallelere düzenlenen hava saldırılarında en az 40 sivil öldürüldü.

Bir görgü tanığı Xinhua’ya telefonla yaptığı açıklamada, “Savaş uçakları, günün erken saatlerinde Al-Sad Al-Ali, Al-Riyadh ve Texas mahalleleri de dahil olmak üzere yerleşim bölgelerini hedef alan yoğun saldırılar gerçekleştirdi.” dedi.

“Hava saldırısında Nyala’daki kalabalık Al-Malaja pazarını da hedef aldık” diyen görgü tanığı, hava saldırılarında yaklaşık 40 sivilin öldüğünü ifade etti.

Nyala’daki Al-Wohda Sağlık Merkezi’nde çalışan bir sağlık çalışanı Xinhua’ya, çok sayıda yaralının merkeze getirildiğini, bazılarının merkeze getirildiklerinde zaten ölmüş olduğunu, bazılarının ise daha sonra öldüğünü söyledi. Yetkili, ölü sayısının artabileceğini ifade etti.

Paramiliter Hızlı Destek Güçleri (RSF) aynı gün bir açıklama yayınlayarak Sudan Silahlı Kuvvetlerini (SAF) eyalet başkentindeki hava saldırılarında sivilleri hedef almak, 40 kişiyi öldürmek ve yüzlercesini yaralamakla suçladı.

RSF, enkaz altında ceset arama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

SAF sözcüsü ise konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Sudan’da, Sudan Silahlı Kuvvetleri ile paramiliter Çevik Güçlendirme Güçleri arasında 15 Nisan’dan bu yana Hartum ve diğer bölgelerde kanlı çatışmalar yaşanıyor. Sudan Sağlık Bakanlığı’na göre çatışmalarda en az 3.000 kişi öldü, 6.000’den fazla kişi de yaralandı.

haber-resadiye.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu