Haber

İklim krizine dikkat çekmek için pedal çevirdiler, koştular, yüzdüler.

Avcılar Belediyesi öncülüğünde buluşan doğaseverler; İklim krizine dikkat çekmek için önce bisiklete bindiler, sonra koştular ve 18 derece sıcaklıktaki suda yüzdüler.

Sür – Koş – Yüz

Avcılar Belediyesi, “İklim Krizine Karşı Farkındalık için Koş-Koş-Hundle” başlıklı bir proje düzenledi. aktivite organize. Bu yıl ikinci kez düzenlenen ve 40’a yakın ortam, doğa ve spor   ku R millete dayalı aktivite 300’den fazla kapsama alanı Doğa severler Önce bisikletin türü düzenlendi. Sabahın ilk saatlerinde Tahtakale Mahallesi Ispartakule Mevkii’nde buluşan sürücüler, Avcılar’ın 10 ilçesini gezerek 25 kilometre pedal çevirdi.

Bisikletçilerle Barış Manço Kültür Merkezi önünde buluşan iklim koşucuları, iklim krizine dikkat çekmek için 5 kilometre koştu.

senin olayın Son bölümde yağan yağmura aldırış etmeden açık denize çıkan yüzücüler, 18 derecelik suda yüzerek Denizköşkler Plajı’ndan kıyıya çıktı.

“D Doğa ile uyumlu çalışmalar yürüteceğiz” dedi.

İklim krizi hakkında konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli; “Dünyamız iklim krizine karşı alarm veriyor ve Avcılar’da iklim krizine karşı yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bugün bunlardan birini yapıyoruz. İstanbul’un birçok noktasından katılım sporcularla geleneksel “Koş-Koş-Yüz” etkinliğimizi gerçekleştirdik. İklim krizi dünyamızın belasıdır. İklim krizine karşı duyarlı olacağız, doğayla uyumlu çalışmalar yürüteceğiz. Doğaya zarar veren, iklim krizini tetikleyen yönetim anlayışına da son vereceğiz. Tüm dünyada dur diyeceğiz çünkü dünyanın diğer ucundaki olumsuzluklar Türkiye’mizi de etkiliyor. Bu sadece bölgesel bir sorun değil, bu küresel bir sorun. Tüm dünyayı birlikte ilgilendiren bir sorundur. Bu bağlamda incelemeye devam edeceğiz. Avcılar, karbon ayak izlerini nötralize etmek için dünyanın ortasında koşuşturuyor. İşte bugün bu etkinlikte bunun gösterimi. 40’a yakın çevre, doğa ve spor kuruluşunun desteğiyle ikincisini düzenlediğimiz etkinliklerimizde emeği geçen sivil toplum kuruluşlarına, sporcularımıza ve emeği geçen komşularımıza teşekkür ediyorum.” söz konusu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

beypazariajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu